Šport
11 ogledov

Slovenki trčili v zid alg

Tina Mrak, slovenska olimpijska reprezentanca Anže Petkovšek
Na svetovnem prvenstvu v jadranju v razredu 470 v argentinskem San Isidru so imeli jadralci včeraj boljše tekmovalne razmere, a so jim nemalo preglavic povzročale alge.

V vetru, ki je pihal s hitrostjo okrog deset vozlov, so izpeljali še po tri plove v ženski in moški konkurenci. Tina Mrak in Veronika Macarol sta po predzadnjem dnevu na 33. mestu.

V prvem plovu sta Slovenki v cilj prijadrali na 36. mestu, v drugem sta bili diskvalificirani zaradi prehitrega starta, kar se jima kot najslabši rezultat odbija, v tretjem plovu pa sta končali na 22. mestu. Pred petkom, predzadnjim dnem prvenstva, sta zdaj na 33. mestu.

Po še enem dnevu, s katerim slovenski jadralki ne moreta biti zadovoljni, je Veronika Macarol komentirala dogajanje na regatnem polju: "Vsekakor nama pogoji za jadranje v Argentini niso bili naklonjeni. Nikakor se nisva znašli. V regati sva se čisto ustavili v zidu alg in nikakor nisva znali naprej. Ves teden so se nama težave le kopičile in nikakor nama ni uspelo odjadrati, kot sva želeli. Ukvarjali sva se z vsem mogočim, samo z najinim jadranjem ne. Gotovo nama to prvenstvo predstavlja največjo nočno moro doslej."

Jadralkam in jadralcem velike težave povzročajo morske alge, redek pojav, ki je posledica neviht v prejšnjem mesecu. Pogoji za jadranje so zelo zahtevni, jadralci morajo poleg osredotočanja na pogoje na regatnem polju in najbližjo konkurenco paziti tudi na alge, ki jih zelo upočasnijo, če se zapletejo v kobilico ali krmilo.

V vodstvu sta še vedno Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance, na drugo mesto sta se povzpeli Kitajki Xiaoli Wang in Lizhu Huang, tretji pa sta Američanki Sydney Bolger in Carly Shevitz.

Svetovno prvenstvo se bo nadaljevalo danes, v ženski konkurenci so predvideni še trije plovi. Za večino posadk bo to zadnji dan prvenstva, najboljših deset pa nato v soboto čaka še regata za medalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.