Šport
267 ogledov

Slovenska katastrofa v Pakistanu: "Vse je šlo narobe!"

davisov pokal Instagram
Slovenska teniška reprezentanca je v Islamabadu izgubila obračun proti Pakistanu v okviru svetovne skupine 1 v Davisovem pokalu.

Izbranci slovenskega kapetana Mihe Mlakarja so izgubile vse tri uvodne dvoboje: v posamični konkurenci sta najprej klonila Nik Razboršek in Blaž Kavčič, v dvojicah pa še slovenska naveza Blaž Kavčič-Tom Kočevar Dešman.

Indian Wells Krizno stanje Šport Legendarni turnir prva teniška žrtev koronavirusa

Teniški dvoboj v Islamabadu se je zavoljo močnega dežja namesto v petek pričel šele v nedeljo. Razboršek je v prvem dvoboju prvi niz dobil v podaljšani igri, v drugem nizu pa je bil dvoboj zaradi dežja prekinjen pri izidu 4:4. V današnjem nadaljevanju je Qureshi uprizoril preobrat in po skupno dveh urah in 25 minutah na kolena položil Razborška s 4:6, 7:5 in 7:6 (1).

"Današnje nadaljevanje je bilo zelo izenačeno. Odločale so malenkosti. Drugi niz sem zaradi napak na žalost izpustil. Tudi tekmec je igral zelo dobro in si ga je tudi zaslužil. V tretjem sem začutil, da sem boljši igralec in sem igral boljše kot on. Prišel sem do breaka, a ga nisem izkoristil. V podaljšani igri je odigral neverjetno dobro. Je izkušen igralec, poneslo pa ga je tudi domače občinstvo. Imel sem veliko priložnost, tako da sem zelo razočaran," je po koncu dvoboja dejal Razboršek.

Tudi drugi posamični dvoboj v pakistanski prestolnici se ni razpletel po slovenskih željah. Kavčič je v prvem nizu resda zavezal kravato Aqeelu Khanu, drugi niz izgubil v podaljšani igri, v odločilnem tretjem nizu pa po skupno dveh urah in 26 minut dolgem dvoboju klonil s 4:6.

Slovenska naveza Blaž Kavčič/Tom Kočevar Dešman v igri dvojic ni bila kos pakistanski kombinaciji Aqeel Khan/Aisam Qureshi, po uri in 26 minutah je izgubila s 3:6 in 6:7 (7).

Pakistan se je tako uvrstil v svetovno skupino I. Slovenijo pa zdaj čaka dvoboj v svetovni skupini II. Tekmeca bo dobila 13. marca.

"To je slab rezultat. Vse nam je šlo narobe. Bile so res težke razmere. V vseh teh dneh smo opravili le dva dobra treninga na travi. Deževalo je namreč kar pet dni. Na travi res malo igramo in to se je videlo. Imeli smo tudi smolo. Kavčič je gladko dobil prvi niz, v drugem je imel veliko break priložnosti. V podaljšani igri je vodil s 6:4 in imel zaključne žoge. Ni mu uspelo zaključiti," je po porazu dvoboje ocenil kapetan Miha Mlakar in dodal: "Tudi pri dvojicah smo imeli svoje priložnosti. V tenisu so majhne razlike. Oni so navajeni na travo. Kot smo rekli že pred tekmo, vedeli smo, da bodo nevarni in to se je izkazalo za resnično."

* Izidi:
- Davisov pokal, svetovna skupina 1:
PAKISTAN - SLOVENIJA 3:0
Aisam Qureshi - Nik Razboršek 4:6, 7:5, 7:6 (1);
Aqeel Khan - Blaž Kavčič 0:6, 7:6 (6), 6:4;
Aqeel Khan/Aisam Qureshi - Blaž Kavčič/Tom Kočevar Dešman 6:3, 7:6 (7).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.