Šport
13 ogledov

"Do prvenstva nas čaka še veliko dela"

Bojan Čotar Boris Denić Slovenija Alžirija Katarina Ponjavić
Z visokima zmagama proti Egiptu (34:20) in Alžiriji (34:21) so slovenski rokometaši zaključili prvi ciklus priprav na svetovno prvenstvo v Katarju. V naslednjih dveh tednih bodo varovanci Borisa Denića pilili formo na obračunih z močnejšimi tekmeci.

"Tudi takšne tekme so lahko pozitivne, saj se bomo v skupinskem delu v Katarju srečali z nekaterimi reprezentancami, ki gojijo podoben slog igre," je po sinočnji zmagi proti Alžiriji povedal slovenski selektor Boris Denić, ki je na parketu celjske dvorane Zlatorog pričakovano veliko rotiral.

"Nekaterim igralcem, ki so bili v svojih klubih najbolj obremenjeni, sem namenil nekaj več počitka, več minut pa so tako dobili ostali. Vsi vemo, da nas čaka do začetka prvenstva še precej dela," je pojasnil slovenski selektor. Njegovi izbranci so tudi proti Alžircem prikazali solidno predstavo, predvsem v prvem polčasu pa so s čvrsto obrambo praktično razorožili nekonkurenčne goste.

Piljenje forme na Danskem

Po novem letu se bo reprezentanca zbrala v popolni zasedbi, močan turnir na Danskem v družbi domačinov, Islandcev in Švedov, pa bo pravi test pred pričetkom prvenstva. "Tekmi v Celju sta bili nekakšna priprava na dvoboja s Čilom in Brazilijo, medtem ko bomo igro za dvoboje z najmočnejšimi reprezentancami pilili na Danskem," je zaključil Denič. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.