Šport
42 ogledov

Španci bodo želeli poravnati račune

vid kavtičnik slovenija rokomet EPA
Slovenska rokometna reprezentanca bo v četrtek odigrala prvo tekmo svetovnega prvenstva v Franciji. Nasprotnik bo izbrana vrsta Angole.

Slovenski rokometaši bodo tekme skupinskega dela igrali v Metzu, kjer se bodo pomerili z reprezentancami Španije, Makedonije, Islandije, Tunizije in Angole.

Favorit skupine je Španija, ki so jo varovanci Veselina Vujovića premagali v kvalifikacijah za olimpijske igre in ji preprečili nastop v Riu de Janeiru.

Reprezentanci sta se pomerili tudi v skupinskem delu zadnjega EP in se razšli z neodločenim izidom.

La Roji je olimpijsko vstopnico dokončno odrekla Švedska (skupina D), ki je v tretjem krogu kvalifikacij izgubila z dvema goloma razlike in se takrat skozi šivankino uho prebila na OI.

Španci, aktualni evropski podprvaki (2016), se bodo krvnikom poskušali oddolžiti v okviru svetovnega prvenstva. 

V lov na najvišja mesta

Slovenci imajo po šestem mestu na olimpijskih igrah visoke ambicije, selektor pa kljub pomlajeni reprezentanci, ki jo je tik pred začetkom prvenstva pretresla afera z Gorazdom Škofom, ne izključuje boja za kolajne.

''Kljub odsotnosti nekaterih igralcev, je kar nekaj argumentov, ki govorijo v prid ekipi pod vodstvom legendarnega Veselina Vujovića,'' so zapisali na uradni spletni strani Francehandball2017.com in se pri oceni naših zmožnosti oprli predvsem na Vida Kavtičnika, bodočega rokometaša Barcelone Jureta Dolenca, Marka Bezjaka in Blaža Janca.

Na svetovnem prvenstvu bo nastopilo 24 reprezentanc, v izločilne boje bodo napredovale najboljše štiri iz vsake skupine. Branilka naslova je Francija, ki je pred dvema letoma v finalu premagala Katar.

SP 2017, skupinski del:

Skupina A: Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska, Norveška

Skupina B: Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija, Angola

Skupina C: Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile, Saudska Arabija

Skupina D: Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn, Argentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.