Šport
1 ogledov

Slovenska štafeta izpolnila cilj

Gregorinova je napredovala za dve mesto in bila na koncu deveta. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenske biatlonke so v postavi Dijana Ravnikar, Andreja Mali, Tadeja Brankovič Likozar in Teja Gregorin za konec olimpijskih iger osvojile osmo mesto v štafeti.

Varovanke trenerja Tomaša Kosa so izpolnile napovedi, saj so si tekmo želele končati med prvih osem. Zmagala je Rusija pred Francijo in Nemčijo. Za Slovenijo je začela Dijana Ravnikar, ki je bila po drugem streljanju celo tretja, predala pa kot osma. "Naredila sem največ, kar sem lahko. Konec je, gremo naprej. Veselim se, da bom spet videla hčerko in moža."

 

Biatlonke so se po tekmi odpravile v Vancouver, kjer so imele nekaj časa za nakupe in oglede. Tam so tudi prespale, v četrtek se bodo odpravile domov.

Dober nastop Tadeje
Kot druga se je na progo podala Andreja Mali in izgubila štiri mesta: "Ne morem biti prav zadovoljna. Na strelišču je bilo v redu, v teku pa je bilo slabše. Ne vem, zakaj. Do zdaj smo imele odlične smuči, tokrat pa ne morem reči tako. Pričakovanja so bila visoka. Sposobne smo visoke uvrstitve." V tretji predaji je tekla in streljala Tadeja Brankovič-Likozar in končno na tekmi prikazala dobro predstavo s treningov. "Vendarle sem pokazala, kaj zmorem in nenazadnje tudi, zakaj sem se v tej sezoni vrnila k tekmovanju. Predvsem sem sama sebi dokazala, da sem še sposobna vrhunskih izidov," je povedala Brankovič-Likozarjeva, ki je Slovenijo pred zadnjo predajo vrnila na osmo mesto.

 

Teja zadržala osmo mesto

Zadnja je nastopila najboljša Slovenka Teja Gregorin. "Imela sem dobro izhodišče. Že pred tekmo sem si zadala za cilj, da zadržim to osmo mesto in s tistm streljanjem na koncu mi je to tudi uspelo. Kitajka mi je sicer dobro dihala za ovratnik, a se nisem pustila motiti," je dejala Gregorinova, ki je na teh igrah osvojila peto in dve deveti mesti v posamični konkurenci. "V Kanado sem prišla z željo izboljšati svoj najboljši rezultat na olimpijskih igrah. To je bilo 14. mesto. Sem več kot zadovoljna. Presegla sem pričakovanja in z velikim veseljem grem nazaj v Slovenijo."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pred štirimi leti je v Torinu nizala uvrstitve med 14. in 18. mestom. Ali to pomeni, da so čez štiri leta v Sočiju na vrsti kolajne? "Branila se ne bi. Čeprav je to zelo težko reči. Če pogledamo, koliko favoritov je razočaranih na teh igrah, moramo biti zadovoljni z doseženim. Se pa zagotovo ne bi branila kakšne uvrstitve med tri," pravi Gregorinova, ki bo v Rusiji zagotovo še zraven: "Nikoli se sicer ne ve, kdaj ti lahko kakšna poškodba prekriža načrte. Volje imam pa dovolj."

Biatlonke pravega počitka ne bodo imele, saj se desetega marca na Finskem nadaljuje svetovni pokal. Gregorinova bo tudi tam imela svoje načrte: "Trenutno sem deveta. Želim ostati med prvo deseterico. Bo pa boj do konca. Treba bo zadržati formo, potem pa se lahko nadejam še kakšne dobre uvrstitve." Morda dočaka tudi kakšne stopničke? "Čakam jih že vso sezono. Blizu sem, zakaj pa ne?"


ZOI, biatlonska štafeta 4 X 6 km (Ž):

1. Rusija 1:09:36,3/0 kar. krogov/5 zgrešenih str. (Svetlana Slepcova, Ana Bogali-Titovec, Olga Medvedceva, Olga Zajceva)
2. Francija  +32,8/2+8 (Marie Laure Brunet, Sylvie Becaert, Marie Dorin, Sandrine Bailly)
3. Nemčija 37,1/0+5 (Kati Wilhelm, Simone Hauswald, Martina Beck, Andrea Henkel)
4. Norveška 57,8/0+3
5. Švedska 1:10,9/0+3
6. Ukrajina 1:31,9/0+8
7. Belorusija 1:57,7/0+3
 8. Slovenija 2:26,1/0+6(Dijana Ravnikar, Andreja Mali, Tadeja Brankovič Likozar, Teja Gregorin)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.