Šport
23 ogledov

Slovenska štafeta na osmem mestu

Bauer je svojo nalogo v štafeti opravil izjemno. (Foto: EPA)
1/9
Žurnal24 main
Slovenska moška štafeta je na biatlonski tekmi v Hochfilznu zasedla 8. mesto. Zmagali so Norvežani, drugi so bili Avstrijci, tretji pa Francozi. Peter Dokl je kot zadnji zapravil uvrstitev na zmagovalnem odru.

Čeprav je Slovenija na koncu zasedla ''le'' osmo mesto, pa je na tekmi v Hochfilznu pustila veliko boljši vtis. Veliko časa so slovenski fantje tekli na mestih, ki bi jih na koncu uvrščala na oder za zmagovalce, toda sanje o kolajni so se razblinile, ko je Peter Dokl na zadnjem streljanju strelišče zapustil kot četrti. Za slovensko štafeto se je v boj kot prvi podal Jakov Fak, ki je na koncu predal kot sedmi. Odlično je svoje delo opravil Klemen Bauer, ki je Sloveniji po polovici proge pritekel drugo mesto. Janez Marič je izgubil eno mesto in predal kot tretji, breme kolajne pa je padlo na Dokla, ki ni tako dober tekač kot preostali fantje. Dokl je na prvem streljanju še zadržal tretje mesto, na drugem pa z eno popravo strelišče zapustil kot četrti. V teku do cilja je izgubil še štiri mesta in na koncu je Slovenija končala kot osma.

 

"Ponovno smo nastop opravili solidno, vendar ... Fak ni naredil tistega, kar zna. Njegov kazenski krog je bil nepričakovan in nepotreben zaradi osnovnošolskih napak. Bauer je fantastično opravil tako streljanje kot tudi tek, ko je bil enakovreden Björndahlnu. Marič je imel smolo leže, premalo natančno je nastavljal meritve, potem se je izvlekel z ničlo na naslednjem strelišču. Dokl žal ni bil konkurenčen v teku, imel pa je tudi tri poprave na strelišču, kar pomeni dodatnih 35 sekund in to je potem odločilo. Glede na razplet med tekmo, smo razočarani z izkupičkom. Pričakujem korak naprej na Pokljuki, kjer se ob dobrem streljanju ne bojimo nikogar," je slovenski trener Uroš Velepec napovedal biatlonske boje na Pokljuki v drugi polovici prihodnjega tedna.

 

Štafeta (M), Hochfilzen:

1. Norveška 1:29,38,2 (1+7)*
2. Avstrija +53,1 (0+4)*
3. Francija + 3:28,8 (2+9)*
4. Nemčija + 3:30,5 (0+14)*
5. Švedska + 3:32,5 (2+12)*
...
8. Slovenija
(Fak, Bauer, Marič, Dokl) + 4:11,3 (2+13)*

*(kazenski krogi + poprave)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.