Šport
500 ogledov

Slovenska zmaga v Kopru

Veronika Erjavec Sportida
Slovenski finale v Kopru pripadel Veroniki Erjavec.

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec je zmagovalka slovenskega ženskega teniškega turnirja serije World Tennis Tour (WTT 75) v Kopru. V finalu turnirja z denarnim skladom 56.250 evrov je 24-letna Erjavec premagala rojakinjo Polono Hercog s 6:4, 6:3.

Osmopostavljena Erjavec je v osmem finalu petič slavila na turnirjih Mednarodne teniške zveze ITF. Triintridesetletna Hercog pa je četrtič izgubila, igrala pa je v 23. finalu turnirjev serije WTT.

Na lestvici WTA bosta po uspešnem domačem nastopu obe Slovenki pridobili precej mest. Obe bosta znova med 200 najboljšimi. Erjavec bo v ponedeljek zasedla 169., Hercog pa 177. mesto.

Veronika Erjavec | Avtor: Sportida Sportida

Na slovenskih tleh so doslej izvedli tri turnirje serije WTT, in sicer marca v Mariboru (WTT 75) in Murski Soboti (WTT 50). Na sporedu bodo še majski turnirji v Novi Gorici, Kranjski Gori (oba WTT 15) ter dva na Otočcu (oba WTT 50).

WTT 75 pomeni, da zmagovalka turnirja dobi 75 točk na WTA lestvici, WTT 50, da jih dobi 50 ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.