Šport
149 ogledov

Slovenske plavalke ostale brez polfinala

anja čarman london 2012 Nebojša Tejić/STA
Slovenska plavalka Anja Čarman je na jutranjih kvalifikacijah v disciplini 100m hrbtno v svoji skupini osvojila četrto mesto. Plavalka iz Godešiča pri Škofji Loki se s tem rezultatom ni uvrstila v polfinale, a je s svojo predstavo kljub temu zadovoljna. V kvalifikacijah je obstala tudi Tjaša Vozel.

''Jaz sem povsem zadovoljna s časom,'' je povedala Čarmanova, ki je imela nedavno kar nekaj težav s poškodbo rame. ''Najbolj so se poznali tisti tedni, ko sploh nismo vedeli, kaj se dogaja, zato sem veliko izpustila. '' je povedala 27-letnica, ki je spregovorila tudi o olimpijskem vzdušju. ''Super vzdušje, ne moreš ga primerjati z nobeno tekmo,'' je za RTV Slovenija povedala Anja Čarman. S časom 1:02,68 se je na koncu uvrstila na 34. mesto, svojo pozornost pa že usmerja na naslednjo preizkušnjo v disciplini 200m hrbtno. Na jutranjih kvalifikacijah je padel tudi nov olimpijski rekord, ki ga je s časom 58,23 postavila Avstralka Emily Seebohm.

Vozel: ''Upam, da se bom lahko slikala s Phelpsom''

tjaša vozel london 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
S svojim prvim nastopom na olimpijskih igrah pa je opravila tudi Tjaša Vozel, ki se je s časom 1:09,63 v disciplini na 100m prsno uvrstila na končno 30. mesto. Tudi njej se s tem dosežkom ni uspelo uvrstiti v polfinale. ''To so neverjetni občutki. Že samo bivanje v olimpijski vasici je neverjetno. Vesela sem, da sem nastopila na olimpijskih igrah in zelo sem zadovoljna,'' je za RTV Slovenija povedala mlada plavalka, ki je pred kratkim menjala trenerja. ''Sezona je bila neverjetna. Zamenjala sem trenerja in trenirala sem več kot prej,'' je povedal Vozelova, ki upa, da se ji bo v naslednjih dneh uspelo slikati z Michaelom Phelpsom. Preboj naprej pa ni uspel niti šestnajstletni Mojci Sagmeister, ki je na 400 m prosto s časom 4:21,55 sicer zmagala v svoji skupini, kar pa vseeno ni zadostovalo za preboj v polfinale.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.