Šport
124 ogledov

Slovenske prvakinje se niso uspele maščevati nemškemu velikanu

Sara Najdič Profimedia
Odbojkarice Calcit Volleyja so v šestem krogu skupine C lige prvakinj v gosteh izgubile s Potsdamom z 0:3 (-28, -10, -18).

Slovenske državne prvakinje so se od letošnje lige prvakinj želele posloviti z dobro igro, morda tudi s še eno osvojeno točko, potihoma so upale tudi na prvo zmago v igi prvakinj, kajti Potsdam se je po zmagi Fenerbahčeja nad poljsko ekipo Grot Budowlani Lodž s 3:0 že uvrstil v zaključne boje lige prvakinj. Ostalo je le pri željah, čeprav so imele v prvem nizu celo tri zaključne žoge, da bi po visokem zaostanku celo slavile v njem, v drugem in tretjem pa so prevladovale domače odbojkarice.

Do osme točke si v prvem nizu nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti, nato pa so Kamničanke z napadom Maše Pucelj prve pobegnile za dve (10:8). Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti na servis Tare Taubner, srbske korektorice, ki je dosegla tudi dva asa, so domačinke povedle s 13:10. Čeprav so se odbojkarice Calcit Volleyja še približale na točko zaostanka (12:13), je Potsdam ob boljšem servisu in slabšem sprejemu gostij, ki so bile tudi premalo učinkovite v napadu, povedel že z 19:13, vodil pa je tudi z 22:15.

Maša Pucelj Navdušuje po Evropi Šport Komaj 17-letni slovenski dragulj, ki blesti v najelitnejšem tekmovanju na svetu

Kazalo je, da je za Kamničanke niz že izgubljen, a se s tem niso sprijaznile. Na servis Anđelke Radišković so uprizorile skorajda popoln preobrat, saj so z blokom Sare Hutinski izid na 23. točki izenačile. Žal je naslednji servis Radiškovićeve končal v mreži. Nemke prve zaključne žoge niso izkoristile, tako kot tudi ne Kamničanke treh, ki so si jih priigrale, zato pa so domače odbojkarice svojo četrto.

Izgubljeni niz je gostjam vzel nekaj energije, v njem so osvojile le deset točk, so pa spet bolje začele v tretjem. S točko Pucelj so še vodile s 6:4, toda po asu Danielle Harabin in bloku Anastasie Cekulaev so do vodstva prišle domače odbojkarice (7:6). Na servis španske organizatorke igre, Lazaro, je Potsdam gostjam pobegnil že za štiri točke (12:8). Pred vstopom v končnico niza so nemške podprvakinje svojo prednost podvojile (21:13), s tem pa je bila tekma, ki jo bodo Kamničanke, predvsem to velja za drugi in tretji niz, hitro pozabile, odločena.

* Športna dvorana MBS Potsdam, gledalcev 1300, sodnika: Ferreira (Portugalska), Halasz (Madžarska).
* Potsdam: Taubner 8, Morrissette 8, Harbin 4, Wong-Orantes, Kokkonen 15, Stautz, Gunčeva, Stiriz, Buterez 12, Cekulaev 10, Lazaro 3, Dokić, Kiss.
* Calcit Volley: Rituper 2, Gorjup, Radišković 9, Šen, Najdič 1, Hutinski 8, Boisa 4, Charuk 1, Grubišić Čabo, Pucelj 13, Čižman, Vukojević.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.