Šport
162 ogledov

Slovenskemu plavanju se obeta nova okrepitev

bazen plavanje EPA Simbolična fotografija.
Plavalna zveza Slovenije je prejela dopis avstralskega plavalca Nikolasa Preglja.

Nikolas Pregelj, Avstralec z dvojnim državljanstvom, se je na slovenski zvezi pozanimal o možnostih za nastop za Slovenijo.

Pregelj je zadnji dve leti prekinil športno pot, da bi dokončal študij, zdaj pa se vrača v bazene. "Tekmovalno sem začel plavati z 12 leti, ko sem prekinil športno pot, sem bil v Avstraliji tretji plavalec na 50, 100 in 200 m prsno," je v pismu slovenskemu selektorju Gorazdu Podržavniku zapisal Pregelj, ki je oktobra nastopil tudi na avstralskem prvenstvu v 25-metrskem bazenu, se v vseh treh prsnih disciplinah zavihtel v finale, najbližje stopničkam pa je bil s četrtim mestom na 200 m prsno.

Pregelj, ki je letos plaval 27,41 na 50 m prsno, 59,23 na 100 m prsno in 2:09,49 na 200 m prsno v malem bazenu, enake izide obljublja tudi za aprilsko avstralsko prvenstvo v velikem bazenu, ko bo po prekinitvi dvignil formo za daljši objekt. "Počakajmo na izide, a z omenjenimi rezultati v velikem bazenu bi bil zelo zanimiv za slovensko plavanje," dodaja selektor Podržavnik, ki ve, da bi obljubljeni časi pomenili tudi pot na olimpijske igre čez dve leti v Tokiu 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.