Šport
2350 ogledov

Slovenski borec po incidentu zanikal besede Rusa

uroš jurišič Print Screen
Slovenski MMA borec Uroš Jurišić z odgovorom na besede ruskega tekmeca.

Pretep po že končanem dvoboju med slovenskim borcem Urošem Jurišićem in Rusom Šamilom Musajevim še naprej odmeva. Dagestanec je po dvoboju, ki ga je po treh rundah sicer dobil s sodniško odločitvijo, pristopil k Slovencu, ga presenetil in spravil na tla ter mu namenil nekaj udarcev. 

V taboru Musajeva so za vse skupaj okrivili Jurišića, ki naj bi po tekmi nezadovoljen udaril člana Musajeve ekipe, zastopnika Ivana Dijakovića. "Po razglasitvi zmagovalca sem se obrnil proti Musajevu, da mu čestitam, on pa mi je obrnil hrbet. Rekel sem si 'ok, ni problema'. Nato je do mene prišel njegov menedžer in mi s prstom pokazal, naj bom tiho, kar mi ni bilo všeč. Nisem ga udaril, samo z roko sem zamahnil proti njemu, kar se tudi vidi na posnetku," je v pogovoru za Fightroom.hr dejal Slovenec.

A kazanje s prstom nanj se ni končalo. Musajev je v enem izmed intervjujev izjavil, da so bili v taboru Slovenca po dvoboju preglasni in da je Jurišić omenjal tudi njegovo vero.

Katastrofa Šport Napadeni Slovenec se je oglasil: "Ni res, kar pravijo" Uroš Jurišič Pretep Šport Rus po dvoboju napadel Slovenca, vskočili še ostali

Na to trditev se je Slovenec odzval na Instagramu. "Rad bi spregovoril o lažeh Musajeva in njegove ekipe. Nikoli nisem in nikoli ne bom užalil nekoga zaradi njegovega verskega prepričanja. Imamo veliko prijateljev, ki so muslimani, mnogi od njih so Dagestanci. Ne morem verjeti, da se je nekdo spustil tako nizko in me obtožuje tega. Lahko sprejmem druge obtožbe, ki prihajajo iz njihovih ust, a s to so šli predaleč. Živimo v svetu, kjer nas še vedno poskušajo deliti na podlagi narodnosti, barvi kože, religiji in izobrazbi... Nikoli, nikoli ne bi podprl česa takega. Vse vas imam rad," je zapisal Jurišić.

Pri KSW so sicer že napovedali preiskavo incidenta in sankcije.

Komentarjev 1
  • kapibara 10:53 03.februar 2021.

    Na muslimana se lahko zaneseš edinole, če nimaš opravka z njim..