Šport
4 ogledov

Slovenski deskarji začeli odlično

Rok Flander je bil na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala najboljši Slovenec. www.alesfevzer.com
Letošnja sezona svetovnega pokala za deskarje na snegu se je za Slovence začela odlično. Rok Flander je v nizozemskem Landgraafu zasedel četrto mesto, Žan Košir peto, Rok Marguč pa sedmo.
Naslednjič v Italiji
Naslednja tekma v alpskih disciplinah bo paralelni veleslalom 10. decembra v Limone Piemonteju, naslednji dan bo v italijanskem zimskošportnem središču še paralelni slalom.

Slovenski deskarji na snegu so odlično začeli sezono svetovnega pokala. Na prvi tekmi v dvorani v nizozemskem Landgraafu je v paralelnem slalomu Rok Flander zasedel četrto, Žan Košir peto, Rok Marguč pa sedmo mesto.

Drugi trije Slovenci v moški tekmi, ki jo je dobil Avstrijec Andreas Prommegger pred Italijanoma Rolandom Fischnallerjem in Aaronom Marchomom, se niso uvrstili v finale. Jure Hafner je bil 23., Izidor Šušteršič 31., Jernej Demšar pa je zasedel 35. mesto. Pri dekletih je zmagala Rusinja Jekaterina Tudegeševa pred Avstrijko Heidi Neururer in rojakinjo Alano Zavaržino, Glorija Kotnik je po napaki v kvalifikacijah zasedla 46. mesto.

Dobro se zavedam, da me do naslednjih tekem čaka še veliko dela. Sreča je, da imam čas.
Rok Flander

"Do polfinala sem se počutil izredno suvereno, potem pa je prišlo do izraza dejstvo, da nam manjka malo kilometrine. Letos so zelo slabo pripravili progo, pojavile so se ledene plošče. V polfinalu sem dvakrat izgubil ravnotežje in Fischnaller je šel naprej. Če danes ne bi bilo ledu, bi lahko iztržil več. Tako pa robniki niso prijeli, enostavno tudi še nimam pravega položaja na deski, saj mi manjka snežnih treningov. Zato moram biti s četrtim mestom povsem zadovoljen, dobro pa se zavedam, da me do naslednjih tekem čaka še veliko dela. Sreča je, da imam čas," je dejal Flander, ki bo novembra pripravil posebno novinarsko konferenco, na kateri bo predstavil svojo ekipo. Po novem namreč dela ločeno od reprezentance.

Če se po jutru dan pozna, je pred deskarji nova uspešna sezona svetovnega pokala. Na njenem odprtju so pokazali formo, ki veliko obeta, čeprav so se skozi pripravljalno sezono otepali številnih težav. A te v tekmovalnem smislu niso pustile večjih posledic, saj so "paradni konji", za katere veljajo Flander, Košir in Marguč, pokazali odlično pripravljenost.

Dobri že v kvalifikacijah
Da bodo v igri za najvišja mesta so pokazale že kvalifikacije, v katerih je bil Flander tretji, Košir peti, Marguč pa sedmi, približno take so bile uvrstitve tudi po izločilnih bojih. V osmini finala je Flander premagal Francoza Sylvain Dufourja, Košir Italijana Christopha Micka, Marguč pa trenutno prvega zvezdnika tega športa, dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala, Avstrijca Benjamina Karla. Po zmagi nad Švicarjem Nevinom Galmarinijem je Flander napredoval v polfinale, medtem ko sta druga dva Slovenca zaustavila tokrat najboljša Prommegger in Fischnaller. Slednji je bil v polfinalu usoden tudi za nekdanjega slovenskega svetovnega prvaka, ki je nato izgubil še dvoboj za tretje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.