Šport
21 ogledov

Slovenski fantje s starimi znanci

EP v Bolgariji in Italijji, Slovnenija : Belorusija CEV
Slovensko odbojkarsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Bolgariji danes čaka dodaten boj za četrtfinale.

Slovenska reprezentanca se bo ob 16.30 v Sofiji pomerila z Nizozemsko, ki jo je izločila na prejšnjem prvenstvu, tokrat pa se ji bodo izbranci Andree Gianija poizkušali maščevati in priti do najboljšega dosežka v zgodovini slovenske odbojke.

Slovencem motiva in želje zagotovo ne bo manjkalo, manjka pa jim ne niti kakovosti, da se zoperstavijo atletski ekipi. Kot pravijo v slovenskem taboru, bo odločala dnevna forma, najpomembnejša elementa pa bosta sprejem in servis, predvsem v končnicah nizov, ki bodo po napovedih izenačeni do samega konca.

"Poraz bi za nas pomenil veliko razočaranje. Lahko rečem, da je danes za nas dan D, nekaj mesecev smo garali, da naredimo preskok in se uvrstimo med najboljših osem, kamor po mojem mnenju spadamo. Nizozemce moramo napasti z vsemi razpoložljivimi močmi, jaz sem prepričan, da če pokažemo svojo najboljšo igro, bo Nizozemska padla," meni Gregor Ropret.

Ekipi se dobro poznata, tako da neznank ne bo. Obe sta že dolgo časa skupaj, bistvenih sprememb v sestavi ekipe že nekaj let ni bilo ne pri enih ne pri drugih. Nizozemci imajo odličen blok, zelo agresivnega podajalca, ki rad tudi sam dosega točke, v napadu pa je v zadnjem času zelo razpoložen korektor Kay Van Dijk, ki je dobro poznan slovenskim ljubiteljem odbojke, saj je nekaj časa preživel tudi pri slovenskemu prvaku, ACH Volleyu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.