Šport
16 ogledov

Slovenski finale na Kitajskem

Aljaž Bedene Saša Despot
Aljaž Bedene in Grega Žemlja sta upravičila vlogi prvih nosilcev in se uvrstila v finale teniškega turnirja serije challenger na Kitajskem.

V finalu teniškega turnirja serije challenger na Kitajskem z nagradnim skladom 50.000 dolarjev se bosta pomerila slovenska igralca Aljaž Bedene in Grega Žemlja. S štirimi prepričljivimi zmagami sta upravičila vlogi prvih nosilcev, zmagovalec finala pa bo bogatejši za 7200 dolarjev in 80 točk ATP.

Ne glede na razplet finala bosta oba slovenska igralca na novi računalniški lestvici ATP dosegla svoji najvišji uvrstitvi v karieri, Bedene pa se lahko kot drugi Slovenec v zgodovini po Blažu Kavčiču prebije celo med prvih sto igralcev na svetu.

Aljaž Bedene kot prvi nosilec turnirja do finala ni izgubil niti niza, Grega Žemlja pa je edinega izpustil v polfinalu, ko je Francoza Laurenta Rochetta premagal s 7:6, 3:6 in 6:3.

Petindvajsetletni Žemlja iz Žirovnice na Gorenjskem je doslej v karieri osvojil tri turnirje challenger, štiri leta mlajši Ljubljančan pa jih ima štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.