Šport
90 ogledov

Slovenski hokejisti v lov na elito na domačem ledu

slovenska hokejska reprezentanca
Svetovno drugoligaško prvenstvo bo leta 2020 gostila Slovenija.

Na prizorišču letošnjih bojev elite v Bratislavi bodo o prirediteljih sicer odločali v petek, a Slovenija je edini kandidat za SP divizije I (skupina A).

Namero o izvedbi SP so v hokejski zvezi Slovenije izrazili že takoj po koncu letošnjega SP v Kazahstanu, ko se Sloveniji ni uspelo uvrstiti med elito.

Do danes je bila v igri kot morebitna gostiteljica tudi Romunija z Bukarešto; po pravilih krovne zveze IIHF sicer države, ki so se šele uvrstile v določeno skupino, naj ne bi že prvo leto izvedle SP.

Kot so sporočili iz HZS, pa so se Romuni umaknili, tako da se bo Slovenija na petkovih izborih prvenstev edina potegovala za tekmovanje v tem kakovostnem razredu.

Prvenstvo bo v Ljubljani, v dvorani Stožice, tako kot nazadnje, ko je leta 2012 Slovenija gostila takšno SP. Na petkovem kongresu IIHF se bodo morali vodilni iz HZS dogovoriti le še o terminu tekmovanja, saj bi Slovenci raje imeli zgodnejši začetek (letošnje SP je potekalo šele prvi teden maja).

Slovenija bo na tem SP za tekmece imela Južno Korejo in Madžarsko, ki sta tudi ostali v tej konkurenci, Romunijo, ki je prišla iz tretjeligaške skupine, ter Avstrijo in Francijo, ki sta letos izpadli iz elite.

Udeleženci kongresa IIHF so že danes potrdili odločitve o gostiteljstvu kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev na prihodnje zimske olimpijske igre v Pekingu leta 2022.

Slovenija bo na Jesenicah od 6. do 9. februarja 2020 gostila skupino G, v kateri bodo risi merili moči z Japonsko, Litvo ter najslabše postavljeno reprezentanco iz predkvalifikacij (skupina K, L ali M). Zmagovalec skupine G bo igral končne kvalifikacije v eni od skupin D, E ali F. Zmagovalci iz omenjenih treh skupin se uvrstijo na prihodnje OI, so sporočili s HZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.