Šport
19 ogledov

Slovenski mladci pokorili Srbe

Sebastian Skube Anže Petkovšek
Slovenska moška rokometna reprezentanca v pomlajeni zasedbi je v uvodni tekmi pokala Srbije v beograjski dvorani Pionir premagala domačo izbrano vrsto B z 32:24 (16:11).

Igralsko zdesetkana moška reprezentanca Slovenije (brez številnih izkušenih nosilcev igre) je nastop na turnirju za pokal Srbije začela s prepričljivo zmago proti drugi domači reprezentanci (Srbija B). Od sedemnajstih igralcev, ki jih je selektor Boris Denič izbral za igranje na tridnevnem turnirju v Beogradu in Novem Sadu, tokrat v zapisniku ni bilo poškodovanega Deana Bombača (Cimos), ki ima težave s prstom.

V vratih je vseh šestdeset minut (z izjemo sedemmetrovk) branil Primož Prošt, v polju pa je selektor Denič enakomereno razdelil minutažo med vse igralce. Slovenci so hitro zagospodarili na igrišču v beograjski dvorani Pionir, saj so povedli s 7:4. Ob polčasu so imeli pet zadetkov prednosti (16:11), v nadaljevanju pa so jo še dodatno povečali - najvišja je znašala devet golov.

Slovenija se bo v drugem krogu pomerila z reprezentanco Srbije A (tekma bo v četrtek,16. junija 2011, ob 20. uri v Novem Sadu), naslednji dan pa v zadnjem krogu še z Norveško (ob 18.30).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.