Šport
13 ogledov

Slovenski muhi na en mah

Frank Banham je dosegel dva gola, a ni uspel preprečiti novega poraza zmajev v l Žurnal24 main
Nedeljski večer je bil za oba slovenska predstavnika v ligi Ebel neuspešen. Hokejisti Jesenic so na domačem ledu klonili proti Linzu, Olimpija je po podaljšku izgubila z Dunajem.
 

Liga Ebel, 50. kolo

T. Olimpija : Dunaj 5:6*
A. Jesenice : Linz 2:4
Gradec : Innsbruck 2:1*
Alba : VSV 2:3**
Salzburg : KAC 6:2
* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Potem ko so si Jeseničani v prejšnjem kolu tudi teoretično zagotovili končnico, so se želeli pred priibližno 2500 gledalci v Podmežakli oddolžiti Linzu še za štiri poraze v tej sezoni. A jim to ni uspelo, čeprav sta v gorenjske vrste vrnila Andrej Hebar in Gregor Polončič . Nerešljiva uganka za gostitelje je bil vratar Črnih kril Alex Westlund , ki je branil tudi nemogoče. Za domače sta v polno zadela Conny Strömberg in Marcel Rodman , a jih je Linz, tudi možni nasprotnik v končnici, ujel, in na koncu prehitel za končnih 2:4. Gradec se železarjem s sedmega mesta že nevarno bliža ... Varovancem Douga Bradleya je nov poraz pokazal, da bo kljub že zagotovljeni uvrstitvi v nadaljnje tekmovanje potrebno še veliko dela. V naslednjem kolu (torek) bodo Jeseničani gostovali pri Beljaku .

Conny Strömberg je načel mrežo Linza, na koncu pa s porazom zapustil ledeno ploskev v Podmežakli. © SPS

 
Olimpijo v igri še vedno ohranja le teorija, saj je Innsbruck izgubil v Gradcu (1:2). Kljub temu je štiri kola pred koncem, v katerih bodo zeleno-beli gostili Salzburg in Linz, gostovali pa na Jesenicah in v Innsbrucku, šest točk zaostanka verjetno le zalogaj preveč za sopihajoče zmaje. Zmagati bi namreč morali prav na vseh tekmah, Innsbruck pa na nobeni. Domači so v Tivoliju prevladovali in po golih Ralpha Intranuova ter Franka Banhama v 16. minuti vodili že z 2:0, a so gostje v minuti izenačili. Todd Elik je po odmoru poskrbel za novo vodstvo, na začetku zadnje tretjine pa so Dunajčani v borih treh minutah trikrat zadeli, tako da je Elik v 54. minuti z golom za 5:5 lahko izsilil le podaljšek. Ljubljančani so kapitulirali že po minuti igre, ko je Douglas Lynch bržkone zabil zadnji žebelj v krsto z napisom Olimpija v končnici. Končni izid je bil 6:5 za Dunaj. Naslednji tekmec Olimpije bo v torek v Tivoliju v ponovitvi lanskega finala tretjeuvrščeni Salzburg . Sicer pa po 50. kolih lige Ebel vodi KAC , ki ima le dve točki prednosti pred Dunajem. Madžarska Alba je še vedno prikovana na dno lestvice.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.