Šport
22 ogledov

Slovenski napad na Umag

Miran Fabjan se v Trst odpravlja z mislijo na zmago. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V soboto, 8. avgusta, bo v Umagu potekal borilni spektakel (Mega Fight), na katerem se bodo predstavili tudi slovenski borci. Miran Fabjan v borbi večera proti Hrvatu Nikoli Božiću.

Hrvati bodo borilni spektakel, ki ga oglašujejo pod imenom Mega Fight, organizirali v Umagu v Stelamarisu. Borbe bodo potekale na prostem. Organizatorji pa so pripravili deset borb. Kot nam je pojasnil Zlatko Mahič, organizator WFC tekmovanj, so naši južni sosedi zaradi bližine Slovenije in številnih Slovencev, ki dopustujejo v Umagu in okolici, na Mega Fight povabili tudi tri Slovence: Mirana Fabjana, Roka Demiča in Bora Bratovža. "Koliko pa imamo do Umaga?" je dejal Mahič, ki tudi predstavlja vez med organizatorji in našimi borci. Na spektaklu pa bodo poleg treh Slovencev nastopili še borci iz Hrvaške, Italije in Madžarske.

Od Slovencev bo vsekakor največ pozornosti in zanimanja požel Miran Fabjan, ki je aprila postal prvi šampion WFC. Naj spomnimo, da je v Ljubljani v finalu osmerice v dodatni četrti rundi premagal Rožleta Jazbinška. Fabjan se bo v glavni borbi večera udaril s Hrvatom Nikolo Božićem. "Božića sem že videl v borbi. Je dober in eksploziven borec. Pred kratkim je zelo hitro iz kategorije do 71 kilogramov prešel v kategorijo do 81 kilogramov, tako da bomo videli, kako bo," je o svojem nasprotniku dejal Fabjan. Kakšna pa je njegova pripravljenost? "Moja pripravljenost je dobra. V zadnjem času me je sicer mučila bolezen, zaradi katere sem moral tudi odpovedati borbo v Veroni. Kljub temu sem ta teden že začel trenirati, tako da bom do borbe pripravljen tako, kot je potrebno biti."

Fabjan se bo z Božićem boril po pravilih K-1. Borba, če se seveda ne bo končala predčasno, bo trajala tri runde. Vsaka runda pa bo dolga dve minuti. Slovenskemu borcu se to zdi nekoliko čudno, saj je v navadi, da posamezna runda traja tri minute. "Čudi me, da se bova borila v treh rundah po dve minuti, kajti ponavadi so na sporedu tri runde po tri minute. Zaradi tega bo bolj do izraza prišla moč kot vzdržljivost. To meni ne ustreza najbolje, ker jaz grizem do konca. Meni bi bilo boljše, da bi bile na sporedu tri runde po tri minute, a to niti ni važno. Kar je, pač je," je povedal 24-letnik, ki se je pred kratkim mudil na oddihu na Tajskem. V Aziji pa ni le počival, saj je na Phuketu tudi stopil v ring. "Na Tajsko sem s punco odšel na dopust. Med oddihom pa sem se odpravil tudi v Phuket, kjer trenira prijatelj od mojega trenerja. Tam sem opravil en trening, nato pa so mi ponudili možnost, da se preizkusim v ringu. Tako sem en dan pred odhodom imel 'borbico', ki sem jo tudi dobil." Miran, ki v Umagu pričakuje kar nekaj slovenskih navijačev, pa je za zurnal24.si še povedal, da bo do konca leta še petkrat ali šestkrat stopil v ring.

Preostala dva slovenska predstavnika, Bratovž in Demič, sta nekoliko manj izkušena od Fabjana, a Mahič nam je zatrdil, da se dobro pripravljata na borbo ter da ne dvomi v njuno pripravljenost. Demič se bo pomeril z Hrvatom Antonom Kristo. Bratovž pa proti izkušenemu borcu, prav tako Hrvatu, Ivanu Brguljanu. Glede na bližino Slovenije in številne Slovence, ki dopustujejo v Umagu, lahko pričakujemo, da bodo imeli naši borci glasno podporo s tribun. Mahič pa je za zurnal24.si še povedal: "'Itak' bomo vse premagali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.