Šport
17 ogledov

Slovenski odbojkarji pogumno v borbo za finale

(Slovenija - Poljska) ep reprezentanca odbojka EPA
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo danes ob 16.45 (tekmo lahko spremljate na 2. programu TV Slovenije) nastopila v polfinalu evropskega prvenstva v Bolgariji. Nasprotniki bodo večkratni svetovni in evropski prvaki Italijani.

"Ogledali smo si video posnetke igre Italije, nismo videli nič zastrašujočega. Igrajo hitro odbojko, hitrejšo od Poljakov, predvsem v coni štiri, njihova igra je bolj podobna belgijski. To pomeni, da bomo morali imeti dober blok in dobro postavljeno obrambo. Če bomo to uspeli, če bomo zbrani in če bo še servis tekel tako, kot si želimo, se jim lahko zoperstavimo in jih tudi premagamo. Ni razlogov, da nam ne bi uspelo, zato napovedujem zmago," je pred tekmo povedal neustrašeni bloker in najmlajši član slovenske reprezentance Jan Kozamernik.

V zmago verjameta pa tudi slovenski selektor Andrea Giani in kapetan Tine Urnaut, ki imata oba veliko izkušenj z italijanskimi igralci. "Vemo, kdo je Italija. Vemo, da se v italijanski ligi igra najboljša odbojka, tudi reprezentanca je dolgo časa v samem svetovnem vrhu, letos je edina evropska, ki si je že zagotovila nastop na olimpijskih igrah v Riu. Njihovo ekipo poznamo bolj kot druge, saj večina nas igra oziroma je igrala v italijanskem prvenstvu. Motiv je sicer že tako velikanski, proti njim pa se bo še dodatno povečal. Lahko rečem, da želja po zmagi ne bi mogla biti večja. Menim, da je naša velika želja odločila četrtfinale s Poljsko, naj odloči še polfinale," je tako povedal kapetan slovenske reprezentance, ki si zmage želi tudi iz osebnih razlogov. Njegova partnerka je namreč Italijanka in z zmago, bi si lahko zagotovil, kakšno besedo več doma.

Prvič med prvih osem, prvič med prvih štiri

Slovenska reprezentanca se je letos šestič uvrstila na Evropsko prvenstvo v odbojki. Do letošnjega leta je bil največji uspeh 9. mesto, tega so odbojkarji osvojili leta 2007 in 2011. Dobra popotnica za izjemno uvrstitev na EP-ju je bila vsekakor zmaga v Evropski ligi, ki so jo osvojili v finalu proti ekipi Bolgarije.

Italijanska odbojkarska reprezentanca je trikrat osvojila naslov svetovnega prvaka v odbojki, nazadnje leta 1998. Pri evropskih prvenstvih je ekipa šestkrat osvojila zlato medaljo, na zadnjem prvenstvu na Danskem in Poljskem leta 2013 so Italijani osvojili srebrno medaljo. Letos so nasprotniki Slovencev že osvojili srebrno medaljo na svetovnem pokalu in se tako uvrstili na olimpijske igre v Riu prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.