Šport
1 ogledov

Slovenski orli bili blizu drugega mesta

Kuusamo na Finskem je srečen kraj za Roberta Kranjca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Lanska sezona je bila za slovenske smučarje skakalce zelo slaba. Letošnja se je začela povsem drugače. Na uvodni moštveni tekmi poletne serije so osvojili četrto mesto.
 

Poletna VN, Hinterzarten, ekipna tekma

1. Norveška 1055,1 točke
2. Nemčija 1036,8
3. Finska 1029,3
4. Slovenija 1026,5

Slovenski skakalci so novo sezono začeli precej bolje kot lani, ko so na uvodni tekmi po prvi seriji pristali šele na devetem mestu in tako celo ostali brez finala. Zmagovalci uvodne tekme 16. poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze v smučarskih skokih so sicer Norvežani. V nemškem Hinterzartnu so bili drugi domačini, tretji pa Finci. Tik za stopničkami so na četrtem mestu - četrti so bili tudi po polovici tekme - uvod v poletno sezono končali Slovenci. Naši so sedemkrat od osmih skokov preskočili mejo 100 metrov. Le v prvem poizkusu je bil Jernej Damjan nekoliko krajši, kar je na koncu Slovence stalo drugega mesta. Najdaljši je bil s 103 metri Robert Kranjec, ki je bil že v petkovih kvalifikacijah odličen četrti. V nedeljo bo v Hinterzartnu še tekma posameznikov. V petkovih kvalifikacijah so si nastop priskakali vsi štirje Slovenci; Kranjec s četrtim, Pikl z desetim, Damjan z 21. in Mežnar s 26. dosežkom kvalifikacij.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.