Šport
19 ogledov

Slovenski orli uspešni v kvalifikacijah

Robert Kranjec Reuters
Na tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Courchevelu bo nastopilo kar sedem Slovencev. Dva sta bila na tekmo uvrščena neposredno, ostala peterica se je na tekmo uvrstila prek kvalifikacij.

Slovenski skakalci so uspešno nastopili v kvalifikacijah poletne velike nagrade v Courchevelu, saj so se vsi uvrstili na tretjo posamično preizkušnjo. Peter Prevc (117,5 metra) in Jurij Tepeš (124,5 metra) sta bila na tekmo uvrščena neposredno, ostala peterica pa je prišla na tekmo iz kvalifikacij.

Robert Hrgota je bil deseti (122,5 metra), Primož Pikl 11. (125 metrov), Robert Kranjec 14. (121 metrov), Matjaž Pungertar 38. (115,5 metra) in Dejan Judež 40. (116 metrov).

Nemec Pascal Bodmer je bil najboljši v kvalifikacijski seriji (130,5 metra). Drugo mesto je z enako daljavo pripadlo domačinu Nicolasu Mayerju, tretji pa je bil Poljak Dawid Kubacki (127 metrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.