Šport
89 ogledov

Slovenski prvaki se dostojno upirali ruskemu velikanu

OK Merkur Maribor OK Merkur Maribor/Bojan Javornik
Odbojkarji Merkur Maribora so v zadnjem krogu skupine C lige prvakov doma izgubili proti Lokomotivi Novosibirsk z 0:3 (-22, -23, -21).

Odbojkarji Merkur Maribora so izgubili tudi šesto tekmo lige prvakov in se od tekmovanja poslavljajo brez dobljenega niza. Kot je obljubil trener Sebastijan Škorc, so slovenski prvaki tudi tokrat pustili srce na igrišču, pokazali borbeno predstavo, se dobro upirali, a to ni bilo dovolj, da bi osvojili častni niz. Za njegove varovance je bila skupina C vendarle premočna, kako kakovostne ekipe so bile v njej, kaže dejstvo, da so močni Rusi zasedli šele tretje mesto.

Mariborčani so bili tudi danes ves čas v podrejenem položaju, v vseh nizih že bili v velikem zaostanku, vendar se niso predali, v končnici grozili, toda v odločilnih trenutkih so bili Rusi, pri katerih so priložnost za igro dobili vsi igralci, tisti, ki so osvajali točke in nize. Predvsem po zaslugi odličnega bloka.

Rusi naj bi bili v skupini najlažje premagljiva ekipa, ki pa je Mariborčani še niso imeli priložnosti spoznati. Prvo tekmo so namreč izgubili za zeleno mizo, saj zaradi okužb v ekipi v Sibirijo niso odpotovali. A že začetek je kazal, da Štajerci nimajo veliko možnosti.

Gosti so tekmo odprli z vodstvom 6:1, toda domači so odgovorili in na 12. točki sta bili ekipi izenačeni. Slovenski prvaki so nato izničili tudi zaostanka 14:19 in 19:22, izenačili na 22:22, toda zadnje točke so osvojili tekmeci.

Sredi drugega niza so gosti že vodili za šest točk, a Mariborčanom zaostanek spet ni vzel volje. Začeli so lov, prišli do dveh točk zaostanka, a pri izidu 19:23 je spet kazalo, da drame ne bo. Toda Roland Gergye je izenačil, gledalci na tribunah so bili navdušeni, a za kratek čas, zaključek je spet pripadel Rusom.

Vodstvo 6:3 in 7:4 v tretjem nizu je bilo najvišje mariborsko na tekmi, v prednosti pa niso bili dolgo. Tekmec je povedel z 8:7, Štajerci so se še nekaj časa držali, po izidu 13:14 pa tekmecem dovolili šest zaporednih točk. Čeprav še niso hoteli vreči puške v koruzo, pa do preobrata niso več mogli.

Gosti so dosegli deset blokov, od tega polovico Denis Čerejskij, Mariborčani le tri. Obe ekipi sta storili veliko napak, posebej razpoloženih igralcev pa nista imeli. Najučinkovitejši igralec tekme je bil z 12 točkami Ahmed Ihbajri, imel pa je polovičen izkupiček napadov, dobil je tudi tri bloke.

* Dvorana Lukna, gledalcev 700, sodnika: Gocalves (Portugalska), Ozbar (Turčija).
* Merkur Maribor: Cafuta, Herman, S. Adžović, Kovačević, Pavlović 7, Bračko 2, Košenina, Donik 5, A. Adžović, Planinšič, Kržič 6, Ihbajri 12, Kovačič 1, Gergye 10.
* Lokomotiva Novosibirsk: Martinjuk, Perrin 7, Tisevič 2, Krivčenko, Abajev 1, Savin 6, Luburič 4, Čerejskij 6,
Tkačev 3, Vlasov, Kruglov 7, Lizik 7, Kurkajev 5, Komarov 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.