Šport
26 ogledov

Slovenski prvaki v neugodnem položaju

ACH Volley Skra Belchatow Profimedias
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 5. kroga skupine D lige prvakov v gosteh izgubili proti romunski Craiovi z 1:3 (-19, 27, -21, -23).

Slovenski prvaki so s porazom izgubili realne možnosti za napredovanje, še več, zdaj so povsem blizu zadnjemu mestu v skupini. Da bi se mu izognili, bi se v zadnjem krogu morali zgoditi dve senzaciji. Belchatow bi moral zanesljivo izgubiti proti Craiovi, ACH pa bi moral zanesljivo premagati Modeno, da pa bi se Ljubljančani kot tretjeuvrščena ekipa uvrstili med najboljših 12, pa bi moralo do senzacij priti tudi na tekmah drugih skupin.

Tekma je bila sicer izenačena, odločale so malenkosti. Ljubljančani so imeli svoje možnosti, a jih niso izkoristili. Pritisk s servisom ni bil dovolj dober, kar nekaj težav je bilo tudi na sprejemu.

Kot se je izkazalo pozneje, so domači do odločilne prednosti v prvem nizu prišli že na začetku, zaradi slabega sprejema Ljubljančanov so povedli s 6:2. Odbojkarji ACH so nato vzpostavili ravnotežje, lovili tekmeca, imeli celo priložnost za izenačenje, a Janu Pokeršniku pri zaostanku 14:15 ni uspelo zaključiti protinapada. Razlika med ekipama je bila predvsem v korektorju, na romunski strani je bil nezaustavljiv Laurentiu Lica, ljubljanski korektor Apostolos Armenakis pa je spet delal napake. Po enih izmed njih so domači povedli z 19:16, naleta pa ni zaustavil niti "time out" gostujočega trenerja Zorana Kedačiča. Lica je neusmiljeno rešetal ljubljansko obrambo, svojo ekipo povedel v vodstvo z 22:17 in niz je bil odločen.

Že prvi niz je potrdil, da sta ekipi izenačeni, negotov boj pa se je nadaljeval tudi v drugem. Nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti, Romuni so največ vodili za tri, po bloku Pokeršniku je bilo 15:12, v končnico pa so z dvema točkama prednosti vstopili Ljubljančani (18:20). Nato je Craiova s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla z asom, spet prišla v prednost, toda gosti so odgovorili z blokoma Dika Puriča in Armenakisa in vnovič prišli do dveh tok prednosti. Armenakis jim je zagotovil tudi zaključno žogo, ki jo niso izkoristili, nato so imeli tri priložnosti Romuni, če je bil v prvem nizu mož odločitve Lica, pa ga je tokrat Armenakis zasenčil, svoji ekipi je spet zagotovil zaključno žogo, ki so jo po napaki Lice v napadu tudi izkoristili.

Romuni so na začetku tretjega niza povedli s 7:4, toda Ljubljančani, pri katerih je Pokeršnika zamenjal kapetan Andrej Flajs, so hitro vrnili udarec, ob drugem tehničnem odmoru so bili že v prednosti. A odlepiti se jim ni uspelo, prav nasprotno. Flajs je storil dve napaki pri sprejemu, Kedačič je v igro vrnil Pokeršnika, odločilna pa je bila "sumljiva" napaka Žige Šterna na mreži, z njo je bilo namesto 20:20 na semaforju 21:19. Po sumljivi sodniški odločitvi je Ljubljančanom zbranost padla, kar so Romuni izkoristili in prišli do vodstva z 2:1.

Ljubljančani so imeli obilo pripomb na sojenje tudi v četrtem nizu, v katerem so vodili z 12:7 in 15:11, nato pa naredili nekaj napak pri sprejemu, sodnika pa sta jih razjezila predvsem po odločitvi, da Maksimu Buculjeviću piskata napako na mreži za izid 14:15. Domači so dosegli pet zaporednih točk, prešli v vodstvo, toda gosti se niso predajali. V igro je vstopil še veteran Matija Pleško, z njegovo pomočjo so zaustavili nalet domačih, toda pri izidu 23:22 dobili blok. Eno zaključno žogo so nato ubranili, druge ne.

Liga prvakov, 5. krog:

Craiova - ACH Volley 3:1 (19, -27, 21, 23)
Azimut Modena - Skra Belchatow 3:1 (16, -21, 22, 22)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.