Šport
28 ogledov

Slovenski rokomet pozna tekmece

Koprčani so se opekli v Škofji Loki. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Znani so vsi tekmeci slovenskih rokometnih ekip v evropskih pokalih. Maribor odhaja na Češko, Slovan v Avstrijo, Cimos pa v Bolgarijo.
V ženski konkurenci bosta na mednarodni klubski sceni nastopili samo dve slovenski ekipi, saj so se Zagorje GEN-I in Celeia Žalec v pokalu challenge ter Krka v pokalu pokalnih zmagovalk nastopom odpovedali zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.

Po žrebu na Dunaju so znani tekmeci slovenskih ekip v evropskih rokometnih pokalih. Maribor Branik se bo v drugem krogu PPZ pomeril s češko Karvino, Slovan in Cimos Koper pa v tretjem kolu pokala challenge z avstrijskim Linzem oziroma bolgarskim Spartakom iz Varne. Rokometašice Olimpije v 2. kolu pokalu EHF čaka madžarska Bekescsaba.

Maribor Branik in Slovan bosta prvo tekmo igrala na domačem igrišču, Cimos Koper in Olimpija pa v gosteh. Slovenski moški predstavniki bodo prvo tekmo igrali 20. ali 21., povratno pa 27. ali 28. novembra, rokometašice Olimpije pa bodo na mednarodno sceno stopile oktobra. Prvo tekmo bodo igrale 16. ali 17. na Madžarskem, povratno pa 23. ali 24. oktobra v Ljubljani.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško in rokometašice Krima Mercatorja so že pred časom dobili svoje tekmece v Ligi prvakov oziroma prvakinj. Celjska zasedba bo nastopala v skupini A, v kateri so še nemški Kiel, španska Barcelona, francoski Chambery, poljski Vive Targi Kielce in zmagovalec "wild card" turnirja iz Karlsruheja, kjer bodo od 3. do 5. septembra poleg velenjskega Gorenja nastopili še španski Ademar Leon, nemški Rhein-Neckar Löwen in danski Bjerringbro-Silkeborg.

 

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo merile v skupini D elitnega evropskega klubskega tekmovanja, v njej sta še madžarski Györ in hrvaška Podravka, eno mesto pa čaka na zmagovalke kvalifikacijskega turnirja, na katerem bodo nastopili ruska Zvezda iz Zvenigoroda, španska Elda Prestigio in še drugouvrščena ekipa iz predkvalifikacijskega turnirja (nizozemski Amsterdam, portugalski Gil Eanes, švicarski Zug in švedski Sävehof).

V ženski konkurenci bosta na mednarodni klubski sceni nastopili samo dve slovenski ekipi, saj so se Zagorje GEN-I in Celeia Žalec v pokalu challenge ter Krka v pokalu pokalnih zmagovalk nastopom odpovedali zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.