Šport
384 ogledov

Slovenski selektor udaril: "Kot da smo se le skotalili iz postelj!"

Mark Lebedew Profimedia
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala na sedmi tekmi elitne Lige narodov priznati premoč Italiji. Tekmeci so bili prepričljivejši s 3:0 (19, 16, 21), Slovenci pa s svojo predstavo niso navdušili.

Slovenski selektor Mark Lebedew je na današnji tekmi proti aktualnim evropskim prvakom Italijanom že lahko računal na vseh 14 odbojkarjev, torej tudi na Janija Kovačiča in Tončka Šterna, ki sta se v ekipo vrnila po bolezni.

A vseeno se je odločil za precej spremenjeno prvo postavo, saj so obračun začeli Dejan Vinčić, ki je bil na mestu podajalca prvič v letošnji Ligi narodov v udarni postavi, priložnost je dobil Jan Klobučar kot korektor, Žiga Štern in Rok Možič kot sprejemalca, prvič smo na igrišču lahko spremljali še Saša Štalekarja, ob njem je kot srednji bloker igral Jan Kozamernik, prosti igralec je bil Alan Košenina.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Liga narodov Šport Slovenci so si želeli maščevanja, a ...

"Morali smo začeti z drugačno zasedbo, Urnaut namreč še ni pripravljen, da bi lahko igral vsak dan. Jasno je bilo, da danes ne bo igral. Prav tako nisem želel tvegati s Tončkom Šternom in Janijem Kovačičem, saj sta šele prišla iz karantene in sta pet dni preživela v postelji. Zanju bi bilo fizično preveliko tveganje, da bi igrala. Tončka sem malce uporabil, da bi lahko jutri igral več. Igrali so tisti, ki so na voljo," je izbor udarne postave pokomentiral Avstralec, ki ni skrival, da je skrajno nezadovoljen z odnosom, ki ga je slovenska reprezentanca prikazala na tekmi proti Italiji.

"Ne glede na vse pa bomo morali jutri igrati s povsem drugačnim odnosom, to je prvi načrt. Danes je bilo vse skupaj že od prvega začetka zelo slabo. Videti je bilo, kot da smo se le skotalili iz postelj in nepripravljeni odigrali ta dvoboj. Od začetka do konca smo bili nepripravljeni. Italijani so igrali običajno, točno tako, kot smo se nanje pripravili. A danes sami nismo bili pripravljeni igrati."

Slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

Italijani, ki so včeraj presenetljivo izgubili z Japonci, so Slovencem odčitali pravo lekcijo v odbojki, s čimer se je strinjal tudi Jan Klobučar, ki je tekmo zaključil s tremi točkami: "Danes je bila tekma zelo težka. Italijani so nam dali lekcijo iz odbojke, razen v zelo redkih dobrih trenutkih. Preveč lahkih žog nam je padlo na tla, oni pa so zelo dobro igrali in nam enostavno niso dali niti za trenutek dihati. Hitro so nam pobegnili in smo jih morali ves čas loviti, ko pa smo se približali, so se spet oddaljili. Na tak način je proti njim zelo težko igrati. Ne glede na to, da smo zamenjali postavo, bi morali igrati bolje. A to moramo zdaj pustiti za seboj, jutri je nova tekma proti Japonski, na kateri bomo skušali zmagati."

Jutri bodo slovenski odbojkarji na Filipinih igrali še zadnjo tekmo drugega turnirja, ko se bodo ob 9. uri pomerili z Japonsko. A če želijo premagati izjemno neugodnega nasprotnika, bodo morali pokazati povsem drugačno predstavo. "Za sabo imamo slabo predstavo. Veliko je bilo lahkih žog, ki jih nismo pobrali, veliko je bilo konfliktov, ko nismo vedeli, kdo od nas bo šel na žogo.Glave gor, nimamo kaj. Gremo na jutrišnjo novo tekmo, ki bo zelo pomembna za nas, to pa bomo skušali čim prej pozabiti. Gremo na zmago, a ne bo nam lahko, saj Japonci igrajo zelo dobro in so premagali Italijane s 3:2. Tekma bo težka, a dali bomo od sebe vse, kar imamo," pa je povedal z 11 točkami za Žigo Šternom (12) danes drugi najuspešnejši v slovenskih vrstah, Rok Možič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.