Šport
31 ogledov

Slovenski skakalci slavili na Poljskem

vikersund robert kranjec svetovni prvak Reuters
Slovenija v postavi Jurij Tepeš, Robert Hrgota, Peter Prevc in Robert Kranjec je dobila ekipno tekmo na uvodu poletne velike nagrade v Wisli. Štela je le prva serija, saj je nato zmanjkalo elektrike.

Slovenija je zmagala na ekipni tekmi v Wisli na Poljskem, s katero se je začela sezona poletne velike nagrade skakalcev Mednarodne smučarske zveze (Fis). Jurij Tepeš, Robert Hrgota, Peter Prevc in Robert Kranjec so zbrali 479,1 točko, druga je bila Poljska (477,9), tretja Nemčija (474,4), četrta pa Avstrija (468,3). Štela je le prva serija. Med prvo in drugo serijo je namreč zmanjkalo elektrike, ponovni poskus zagona naprav je bil sprva uspešen, vendar je kmalu znova zmanjkalo energije, kar je preprečilo drugo serijo.

"Prva serija je minila v dokaj enakovrednih pogojih, naša četverica pa je solidno odskakala. Na koncu je to prineslo prvo mesto. Resda so bile razlike zelo majhne, vendar smo lahko zadovoljni. Za nas je bilo najbolj pomembno, da vidimo, kjer smo, kaj pomenijo novi dresi na tekmi in kako skače konkurenca. Sicer tu ni bilo najboljših Avstrijcev. Toda to ni več pomembno, zmagali smo. V soboto pa je nova tekma in na posamični imamo pravico do sedmih skakalcev," je povedal slovenski trener Goran Janus.

Poletna velika nagrada, ekipna tekma, Wisla:

1. Slovenija 479,1 točk (Jurij Tepeš, Robert Hrgota, Peter Prevc, Robert Kranjec)
2. Poljska 477,9
3. Nemčija 474,4
4. Avstrija 468,3
5. Japonska 456,8
6. Norveška 450,2
7. Češka 431,5
8. Finska 406,7
9. Rusija 401,3
10. Francija 388,7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.