Šport
246 ogledov

Slovenski skakalec v komi

Planica Saša Despot
23-letni član slovenske skakalne reprezentance B je bil udeležen v nesreči.

Nesreča naj bi se zgodila v nedeljo med tekom v dolini pod Poncami, v bližini Nordijskega centra. 23-letnega Ernesta Prišliča naj bi z avtomobilom zbil eden tamkajšnjih zaposlenih. Skakalec še vedno leži v umetni komi v ljubljanskem kliničnem centru, poroča Delo. O nesreči je pred tremi dnevi prvi poročal poljski spletni portal sport.tvn24.pl. 

Po navedbah STA je vozilo, ki je bilo udeleženo v nesreči, vozil pogodbeni delavec nordijskega centra Planica. Nesreča se je zgodila na občinski cesti, ki pelje proti skakalnicam pod Poncami. Skakalec je dobil udarec v glavo in so ga po nesreči s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. 

Borijo se za njegovo življenje

Zdravniki se tam borijo za njegovo življenje. Po prvih neuradnih podatkih je utrpel hujše poškodbe glave, imel naj bi možgansko krvavitev ter zlom golenice. Neuradno naj bi ga vsaj 14 dni ohranjali v umetni komi, s katero želijo zmanjšati krvavitve v možganih in zatekanje možganov. Njegovo stanje je trenutno stabilno, poroča STA. 

Gorenjski policisti so o dogodku poročali v ponedeljkovi kroniki. Zapisali so naslednje: "Kranjskogorski policisti so včeraj zjutraj (v nedeljo, op. a.) v Planici obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je glede na prve podatke o poškodbah huje poškodoval pešec. Med vožnjo proti nordijskemu centru je vanj trčil voznik avtomobila, ki je imel zaledenela stekla. Policisti proti vozniku vodijo postopek".

Začasno odpovedali priprave

Strokovni štab reprezentanc je po nesreči začasno odpovedal priprave. "Na Smučarski zvezi Slovenije globoko obžalujemo nedeljsko hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila v Planici. Vsem članom slovenske skakalne B reprezentance, ki so bili v času nesreče na pripravah v Planici, smo ponudili pomoč in po posvetu z ustreznimi strokovnjaki sprejeli nekaj odločitev, ki bodo vplivale na nadaljnji proces treningov in tekmovanj. V tem trenutku so vse naše misli usmerjene samo k izboljšanju zdravstvenega stanja poškodovanca," je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije Tomi Trbovc. 

Nad novico je bil pretresen tudi Robert Kranjec. "Ernest, želimo ti, da zbereš vso moč tega sveta in da se čim prej in zdrav izvlečeš iz tega," je na Facebooku zapisal Kranjec. 

Prišlič bi moral z ekipo B konec tedna nastopiti v Vikersundu, kjer bodo prve tekme celinskega pokala. Marca je med preizkusom letalnice v Planici poletel 246 metrov. Sicer pa se v svoji karieri lahko pohvali tudi z zlato medaljo z mladinskega svetovnega prvenstva v Libercu, ki jo je osvojil skupaj z Jako Hvalo, Cenetom Prevcem in Anžetom Semeničem.  

 

 

 

 
Komentarjev 3
  • Johan Spohan 16:27 08.december 2016.

    križar imaš pač srečo da veš vse in vse obvladaš - a le z gob...m.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:00 08.december 2016.

    Zbil ga je sigurno eden od vaških posebnežev iz tega konca,kjer vsi vse obvladajo z levo roko in brez znanja?

  • Avatar skeptik
    skeptik 11:35 08.december 2016.

    Hudo neodgovorno je voziti z neočiščenimi stekli in najbrž še prehitro.... Upam, da se dečko čimprej spravi k sebi in da ne bo trajnih posledic.