Šport
55 ogledov

Slovenski sodnik razburil Špance

Boris Margeta Morillo olimpijske igre London 2012
1/5
Reuters
Slovenski vaterpolski sodnik Boris Margeta je z razveljavljenim zadetkom na obračunu med Hrvaško in Španijo močno razburil španske medije in njihovega selektorja.

Slovenska vaterpolska reprezentanca še ni videla olimpijskega turnirja, a vsaj danes je v ospredju pogovorov na turnirju slovenski sodnik Boris Margeta. Kot poročajo nekatere agencije, predvsem pa španski mediji, naj bi z razveljavljenim golom v končnici tekme Hrvaški (8:7) pomagal do minimalne zmage v dvoboju z ekipo z Iberskega polotoka.

Tik pred koncem tekme je namreč Španec Ivan Perez Varga dosegel gol za izenačenje, ki ga je linijski sodnik priznal, Margeta pa je njegovo odločitev spremenil, ker naj cela žoga ne bi prešla namišljene golove črte. Kazanje na posnetek na velikem zaslonu v dvorani in prošnje španskega selektorja Rafaela Aguilarja Morilla niso pomagale, Španci pa so napovedali uradno pritožbo.

"Jaz sem dosodil tako, kot sem videl situacijo. Žoga mora biti cela čez črto, bilo je je precej, ni pa bila cela," je za STA povedal Margeta in dodal, da si bo tudi sam še ogledal posnetek in tam ugotovil, ali je res napravil napako.

Hrvaški mediji se sprašujejo, ali je Perez pri izrednem zadetku iz obrata res dosegel gol, nekateri med njimi (dnevnik.hr) pa priznavajo, da so Španci dosegli gol, kar naj bi priznal celo hrvaški selektor Ratko Rudić.

Iste posnetke so "popolnoma jasno" videli v Španiji. Časnik As med drugim piše, da je glavni sodnik izkoristil priložnost in stopil v ospredje ter da je Boris Margeta spremenil odločitev linijskega sodnika, ki je imel nad celotno situacijo bistveno boljši pregled. Španci trdijo, da so televizijski posnetki nedvomno pokazali, da je bil gol veljaven, sodnik pa ga ni priznal in se "naredil mutastega". As piše o največjem škandalu v vaterpolu na olimpijskih igrah in da sodnik ni bil dorasel tekmi.

Ostri so tudi drugi španski mediji. Marca poroča, da je po sodniški odločitvi cela tribuna začela navijati za Španijo, saj so bili tudi slednji prepričani, da je Španija dosegla veljaven gol. Marca tudi poroča, da Španija še vedno upa, da bo Fina ugodila njihovi pritožbi, čeprav pravilnik ne predvideva ogleda televizijskih posnetkov.

Komentarjev 1
  • KLOBO 18:46 31.julij 2012.

    Upajmo, da znajo Hrvatje ceniti podarjeno točko, ki jih je pripeljala do zmage!