Šport
15 ogledov

Slovensko čast v Barceloni rešil Kavčič

Bedene Acapulco Mehika ATP tenis EPA
Blaž Kavčič je kot edini slovenski teniški igralec preživel prvi krog ATP turnirja v Barceloni. Kavčič je v dveh nizih premagal Kolumbijca Alejandra Fallo. Aljaža Bedeneta je že v ponedeljek po dveh urah in 17 minutah igre premagal Hrvat Ivan Dodig. V prvem krogu je izgubil tudi Grega Žemlja, ki ga je s 6:7 (8), 7:6 (3) in 6:2 ugnal Španec Pablo Andújar.

Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je dobro začel nastope na turnirju ATP v Barceloni z nagradnim skladom 1,7 milijona evrov. V prvem krogu je premagal Kolumbijca Alejandra Fallo (65. na ATP) po manj kot uri s 6:3 in 6:0.

Kavčič se bo v drugem krogu pomeril s 15. nosilcem, Špancem Marcelom Granollersom, ki je bil v uvodnem krogu prost.

Ljubljančan Aljaž Bedene je za ponedeljkov nastop na turnirju po porazu s Hrvatom Ivanom Dodigom prejel slabih šest tisoč evrov, točk ATP pa ni osvojil, tako da bo na naslednji lestvici ostal okoli 80. mesta. Njegov ponedeljkov tekmec je uvrščen na 58. mesto.

Grega Žemlja je nastop na turnirju v Barceloni prav tako končal v uvodnem krogu. Po hudem boju, trajal je dve uri in 40 minut, je moral v dvoboju prvega kroga priznati premoč domačinu Pablu Andujarju, ki je zmagal s 6:7 (8), 7:6 (3) in 6:2.

ATP Barcelona (1,7 milijona evrov), 1. krog, rezultati:

Blaž Kavčič (Slo) : Alejandro Falla (Kol) 6:3, 6:0;
Ivan Dodig (Hrv) : Aljaž Bedene (Slo) 6:7 (6), 6:3, 6:2;
Pablo Andújar (Špa) : Grega Žemlja (Slo) 6:7 (8), 7:6 (3), 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.