Šport
18 ogledov

Slovensko – hrvaška bitka pod obroči

Prepelič Union Olimpija Metalac ABA Union Olimpija/Aleš Fevžer
Vikend, ki je pred nami, bo ponudil kar dva slovensko – hrvaška obračuna pod obroči košarkarske lige Aba.

Krka bo drevi (21.00) gostovala pri Ciboni, Union Olimpija pa bo jutri (17.00) gostila Zadar. Novomeščani so kot kaže prebrodili rezultatsko krizo in se utrdili v sredini lestvice regionalne lige, v identičnem položaju pa so tudi košarkarji Cibone, ki bodo v domači dvorani nocoj v vlogi favoritov.

"Sestava ekipe Cibone se je glede na prvo tekmo, ki smo jo izgubili, spremenila, a še vedno imajo v svojih vrstah veliko izkušenih igralcev, podporo pa jim dajejo nekateri izmed najboljših hrvaških mladih igralcev. V Zagreb gremo odigrati čim boljšo tekmo. V obrambi moramo igrati odgovorno in trdo ter nadzirati njihov met iz mesta in napadalni skok. Pripravljeni smo na njihovo opcijo igranja z nizkimi igralci z Jagodić Kuridžo na petici in Rozićem na štirici," je dvoboj napovedal novomeški trener Aleksandar Džikić, ki zaradi poškodb ne bo mogel računati na Tomaža Bolčino, Imrana Polutaka in Mirka Mulalića, vprašljiv pa je tudi nastop Nebojše Joksimovića in Erjona Kastratija.

Slednji verjame, da lahko Novomeščani iz hrvaške prestolnice odnesejo poln izkupiček: "Poznamo kakovost Cibone, a v Zagreb ne gremo z belo zastavo, saj želimo nadaljevati niz zmag v januarju. S kolektivno igro, agresivno obrambo in pametnimi napadi imamo svoje možnosti."

Tudi tokrat brez Marinovića

Po solidni predstavi na evropskem gostovanju pri Bayernu čaka zmaje zahtevna naloga pred domačimi gledalci proti Zadru. Jutrišnja tekmeca se borita za trenutno peto meto, Ljubljančani pa bodo igrali brez prvega organizatorja Marka Marinovića, ki ga še vedno mučijo bolečine v kolku.

"Po težkem gostovanju v Evropskem pokalu se moramo popolnoma koncentrirati na ligo ABA. V Stožice prihaja Zadar, ki je direkten konkurent za najvišja mesta na lestvici. Odigrati moramo čvrsto in agresivno v obrambi ter skoku. Od prve minute igre moramo prikazati energijo in borbenost, ki nas je krasila v drugem polčasu zadnje tekme," je svoje želje predstavil ljubljanski strateg Aleš Pipan.

"Zadar ima kar nekaj kvalitetnih posameznikov na katere moramo biti izjemno pozorni v obrambi. V napadu se moramo v domači dvorani sprostiti in prikazati zbrano ter pametno predstavo. Marinović je vprašljiv za ta obračun, saj še vedno čuti bolečino v kolku. Upamo, da bodo terapije pomagale in se  bo lahko kmalu priključil ekipnim treningom," je še dodal trener Union Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.