Šport
29 ogledov

Slovo Krimovk z zmago v Stožicah

Krimovke so se z zmago poslovile od lige prvakinj. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji tekmi glavnega dela lige prvakinj premagale Oltchim Valceo in zasedle končno tretje mesto v skupini (37:30). V polfinale Budućnost in Itxako.
To je bil Krim, kot je že bil v najboljšem obdobju. Takšen Krim sem vzgajala, tak mora biti tudi v prihodnje.
Marta Bon

Krimovke so si na tekmi, ki ni odločala o ničemer več, želele predvsem zmago z vsaj petimi goli razlike, ki bi jih vsaj dvignila z zadnjega na tretje mesto v skupini. Po negotovih 45 minutah so domačinke nato z "blitzkriegom" prišle do želenega vodstva, ki so ga v zadnjih minutah znale zadržati ter se tako lepo posloviti od navijačev. Hkrati so tudi trenerki Marti Bon ob zadnji evropski tekmi na Krimovem stolčku pripravile primerno darilo.

Bonova tokrat ni mogla računati na Barbaro Varlec, ki je sezono že končala zaradi nosečnosti, in Dragano Cvijić, ki je že dlje časa poškodovana, tokrat pa je bila spet v kadru mlada Ines Guberinić. Tekmo je začela sedmerka, v kateri so bile vratarka Jelena Grubišić, krili Olga Čečkova in Maja Zrnec, krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva in zunanje igralke Tamara Mavsar (organizatorka), Andrea Lekić (levo) in Andrea Penezić (desno).

Po slabem začetku (0:4) je Bonova iz igre povlekla Mavsarjevo in na igrišče poslala ne povsem pripravljeno Marino Vergeljuk, kar se je takoj obrestovalo, saj so domače znižale na 4:5 v sedmi minuti, dve minuti pozneje pa izenačile na 6:6. Toda takoj zatem je sledil nov mrk v domačem napadu, kar so gostje unovčile in s šestimi zaporednimi goli ušle na 12:6.

Vemo, da to ni bila sezona, kot smo si jo želele, toda vseeno jo je dobro končati s takšno zmago, saj na koncu nismo tako žalostne. Danes smo se potrudile, obramba je bila na višji ravni in lahko rečem le še lepa zmaga, lep izid.
Andrea Lekić

Z novimi menjavami je domača trenerka učvrstila obrambo, ki je pomagala k domači seriji golov. V 20. minuti je Mavsarjeva s sedemmetrovke zadela za 12:13. Kazalo je, da so gostiteljice končno našle pravi ritem, vendar še pred zaključkom polčasa spet zapravljale napad za napadom, gostje so s hitrimi protinapadi ušle na 16:13, en gol manj (kljub vmesnemu izenačenju na 17:17) pa so nesle na glavni odmor.

Drugi polčas se je začel s precej raztrgano in kaotično igro na obeh straneh, tako da so v rahli prednosti ostale Romunke. V 38. minuti so slovenske prvakinje z zadetkom Bodnjeve prvič na tekmi povedle (22:21), v 42. minuti pa prvič vodile za dva zadetka (25:23).

V teh trenutkih so prednost zadetka ali dveh držale predvsem s protinapadi, v 48. minuti so z golom Vergeljukove prednost še povišale na 30:27, Alja Koren pa je v 50. zadela za 31:27. Gostiteljice so si želele predvsem zmage z vsaj petimi goli razlike, saj bi v tem primeru tekmovanje končale na tretjem mestu v skupini. Do želenega naskoka so prišle v 52. minuti, ko je zadela Ariane Geissmann (32:27), za še izdatnejše vodstvo ob dobri domači predstavi in slabih gostjah pa sta poskrbeli Vergeljukova in Penezićeva (34:27). Ko je Maja Zrnec zadela za 35:27, je bil zmagovalec dokončno odločen, tretje mesto pa dobljeno.

Izjavi po tekmi:

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja:
"Tekma je bila meni zelo všeč. Ko je tekmec povedel, smo ostale mirne in se zbrale. To je bil Krim, kot je že bil v najboljšem obdobju. Takšen Krim sem vzgajala, tak mora biti tudi v prihodnje. Z ekipnim duhom je treba prikrivati slabosti, na plan pa dati dobre stvari. Teh je bilo danes res veliko. Vesela sem za igralke, ki so dokazale, da so močne. Vsem nam je žal, da nismo v polfinalu, ampak če sem realna, so v polfinalu štiri ekipe, ki so vsaj tako kakovostne, kot je naša."

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja:
"Rekle smo si, da bi se bilo fino od Stožic za to sezono posloviti z zmago. Vemo, da to ni bila sezona, kot smo si jo želele, toda vseeno jo je dobro končati s takšno zmago, saj na koncu nismo tako žalostne. Danes smo se potrudile, obramba je bila na višji ravni in lahko rečem le še lepa zmaga, lep izid."

Liga prvakinj, glavni del, 6. kolo:

Krim Mercator : Oltchim Valcea 37:30 (17:19)
Mavsar 7 (5) in Penezić 7, Lekić in Zrnec 5; Elisei 6 (2), Farcau 6 in Ozel 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.