Šport
1160 ogledov

Slovo legendarnega rokometaša, ki je globok pečat pustil tudi v Sloveniji

Momir Ilić Reuters
Srbski "bombarder" Momir Ilić se je odločil, da je čas za slovo od aktivnega igranja rokometa.

Nekdanji rokometaš ter zvezdnik velenjskega Gorenja, Srb Momir Ilić, bo po koncu sezone sklenil svojo s številnimi trofejami zaznamovano kariero, so sporočili iz njegovega trenutnega kluba, madžarskega Veszprema.

Eden izmed najboljših rokometašev tega stoletja se pri 38 letih poslavlja od aktivnega igranja rokometa, a vseeno ne zapušča rokometni svet, saj so iz Veszprema, kjer je preživel zadnjih šest sezon, sporočili, da mu bodo dodelili določeno vlogo v klubu.

Ilić je sicer svoja najlepša leta preživel v nemškem Kielu, s katerim je kar dvakrat osvojil Ligo prvakov, trikrat pa je bil najboljši v Bundesligi in nemškem pokalu. Leta 2013 je prestopil v madžarski Veszprem, s katerim je osvojil pet naslovov državnega prvaka in zmagovalca pokala, dvakrat pa je slavil tudi v ligi SEHA.

Momir Ilić si nekoč želi zaživeti v Sloveniji. (Foto: EPA) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Svojo kariero je začel v domačem Aranđelovacu, nastopal je še za Kolubaro in Fidelinko, preden je leta 2004 okrepil Gorenje, kjer si je tudi ustvaril svoje rokometno ime, saj se je že po dveh izjemnih sezonah preselil h Gummersbachu.

Ilić je bil kar dvakrat tudi najboljši strelec Lige prvakov, saj je v sezoni 2013/14 dosegel 103 zadetke, leto kasneje pa kar 114. Za reprezentanco Srbije je na 125 tekmah dosegel 456 zadetkov ter bil tudi glavni junak zgodovinskega uspeha, ko je Srbija na svojem domačem Evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo. Ilić, ki je bil tudi kapetan Srbije, je bil takrat imenovan za MVP-ja turnirja.

momir ilić srbija | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.