Šport
41 ogledov

Slovo Neunerjeve: Jakov in Teja blizu vrha

Gelsenkirchen Schalke Arena biatlon ekshibicijska tekma slovo Neuner stadion
1/13
EPA
Slovenska biatlonca Jakov Fak in Teja Gregorin sta na tradicionalni ekshibicijski tekmi na stadionu Schalkeja 04 v nemškem Gelsenkirchnu osvojila peto mesto. Zmagala sta Rusa Anton Šipulin in Jerkaterina Jurlova. Še dva kroga pred koncem tekma sta slovenska tekmovalca vodila.

Biatlon je v Gelsenkirchnu vnovič doživel pravi praznik. Po tradiciji se je na 1,2 kilometra dolgi progi na stadionu in okrog objekta pomerilo 10 vrhunskih biatlonskih parov, tokrat pa je bil dogodek posebej slovesen, saj sta se pred domačim občinstvom od aktivne kariere poslovila dvakratna olimpijska in 12-kratna svetovna prvakinja Magdalena Neuner ter trikratni olimpijski prvak Michael Greis.

V ospredju je bila seveda tekma parov z nagradnim skladom 156.000 evrov. Lansko zmago sta branila Finka Kaisa Mäkäräinen in Šved Carl Johan Bergman, Francijo sta zastopala Marie Dorin Habert in Martin Fourcade, Rusijo Jekaterina Jurlova in Anton Šipulin, Norveško Danny Welle Strand Horn in Lars Helge Birkeland, Ukrajino Vita Semerenko in Sergej Sednev, ZDA pa Susann Dunklee in Tim Burke ter trije nemški pari Andrea Henkel/Andreas Birnbacher, Franziska Hildebrand/Michael Greis in Franziska Preuss/Johannes Kühn.

Po prvem delu proge, tekmovalci in tekmovalke so po petkrat pretekli tekmovalni krog in vsakič opravili tudi streljanje, je najbolje kazalo Francozoma in Ukrajincema. Sledilo je zasledovanje, pred katerim se je na ekshibicijski tekmi poslovila Neunerjeva, nato je sledilo zasledovanje, v katerem so bili upoštevani zaostanki prvega dela, tekmovalci in tekmovalke pa so morali vsak še štirikrat v smučino in na strelišče.

Na strelišču se je položaj vseskozi menjal, z zanesljivim streljanjem pa sta se Jakov Fak in Teja Gregorin štiri kroge pred koncem prebila na prvo mesto in v tem položaju zdržala dva kroga. Ko je šla Gregorinova zadnjič na progo, je zgrešila dvakrat in Fak je imel v končnici še priložnost za stopničke, a je tudi on na zadnjem streljanju zgrešil dvakrat, tako da sta Slovenca osvojila peto mesto. V boju za zmago je napako Francoza Fourcada izkoristil Rus Šipulin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.