Šport
14 ogledov

Slovo Paola Bettinija

Paolo_Bettini_Reuters123 (2) - main Žurnal24 main
Italijanski kolesar Paolo Bettini bo na finalni cestni dirki svetovnega prvenstva v Vareseju še zadnjič nastopil v dresu moštva QuickStep. To bo hkrati zadnja dirka v njegovi karieri.
 

Preberite še ...

Zabel se poslavlja

Italijanski kolesar Paolo Bettini , dvakratni nosilec naslova svetovnega prvaka, namerava v nedeljo še zadnjič na finalni cestni dirki svetovnega prvenstva v Vareseju nastopiti v dresu profesionalnega kolesarja. Kolesar z vzdevkom "Čriček" je namreč napovedal, da se bo poslovil od profesionalnega športa in se pri 34 letih upokojil.

Bettini pravi, da je odločitev dokončna. © Action Images

 
Italijanski dnevnik Gazzetta dello Sport je na spletnih straneh v soboto objavil omenjeno napoved, da bo kolesar z zadnjim nedeljskim nastopom kolo obesil na klin. Bettini bo tako v nedeljo skušal naskakovati vrh ter morda postati prvi tekmovalec s tremi zaporednimi naslovi, saj je zmagal tako v Salzburgu leta 2006 kot v Stuttgartu leto pozneje. Potem ko mu je letos avgusta naslov aktualnega olimpijskega zmagovalca v Pekingu odvzel Španec Samuel Sanchez , bi bila nedeljska zmaga fantastičen zaključek uspešne kolesarske kariere. Italijanski kolesar, doma iz bližine Livorna, je namreč v ožjem krogu favoritov na vsaki enodnevni dirki, še posebej pa na velikih tekmovanjih.

"Upokojitev" uspešnega kolesarja, kot ugiba omenjeni italijanski časnik, naj bi bila posledica tega, da si ni zagotovil podaljšanja pogodbe z njegovim sedanjim moštvom Quick Step . Bettini je sprva načrtoval, da bi se ob koncu letošnje sezone upokojil, nato pa se je premislil. S šefom ekipe Patrickom Lefevrom se namreč nista uspela pogoditi za višino pogodbe. Bettini je vztrajal pri svoji ceni, slednja pa je bila za Lefevra previsoka. Da so pogajanja dosegla dno, je pripomogel še prihod Stefana Schumacherja , ki je z ekipo QuickStep podpisal pogodbo za dve leti.

 
 

Ko sprejmeš takšno odločitev, upaš, da je prava, zato je skoraj nemogoče, da bi si premislil.

Paolo Bettini

 
"Po tehtnem razmisleku v zadnjih mesecih sem prišel do spoznanja, da grem po svoji poti in nazadnje sem se povsem preprosto odločil, da bi bilo najbolje končati kariero," je olimpijski prvak iz Aten Bettini na nocojšnji na hitro sklicani novinarski konferenci uradno razglasil konec uspešne kariere. Odločitev je sprejel brez neke naglice in v miru in ne obžaluje ničesar, saj mu je ukvarjanje s kolesarstvom "veliko dalo". "Ko sprejmeš takšno odločitev, upaš, da je prava, zato je skoraj nemogoče, da bi se premislil," je še pripomnil "Il Grillo" oziroma po slovensko Čriček. Vzdevek, ki so mu ga njegovi rojaki dali, zaradi vnetega kolesarjenja in ker je vedno v pogonu, obenem pa je drobne in majhne postave.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.