Šport
15 ogledov

Slovo Serene Williams

Samantha Stosur (Avstralija)
1/27
Žurnal24 main
Znane so vse štiri polfinalistke Roland Garrosa. Po Francesci Schiavone in Eleni Dementijevi sta se med štiri najboljše uvrstili še Jelena Janković ter - presenetljivo - Samantha Stosur.

Dan po porazu moške številke ena (Roger Federer) je izpadla tudi prva igralka sveta Serena Williams, ki jo je za svojo drugo zaporedno uvrstitev v pariški finale ugnala Samantha Stosur, v četrtem kolu krvnica Belgijke Justine Henin, štirikratne zmagovalke OP Francije. Po gladko dobljenem prvem nizu je Avstralka prvo priložnost za zmago dobila že v drugem nizu, ko je pri vodstvu 5:3 servirala, vendar je Willimasovi uspel preobrat in je naprej izenačila, nato pa dobila še podaljšano igro. V izenačenem odločilnem nizu je Stosurjeva povedla s 7:6, nato pa ni več dovolila ponovitve dogajanj iz zaključka drugega niza in je izločila še drugo izmed sester Williams; Venus je v četrtem krogu izgubila z Rusinjo Nadjo Petrovo. Stosurjeva je v štirinajsti igri z drugo zaključno žogico končala dvoboj po dveh urah in četrt.

"Imela sem priložnost in prvo sem izpustila iz rok. Nisem želela, da bi se mi to ponovilo. Kljub upornosti Williamsove sem v odločilnih trenutkih ostala mirna in zbrana. Mislim, da sem od lani precej napredovala v svoji igri, predvsem pa sem postala psihično močnejša in mislim, da lahko letos pokažem še več," je menila Stosurjeva.

Jelena Janković se je tretjič uvrstila v polfinale pariškega grand slama. Dvoboj, poln napak, v dveh nizih je bilo deset odvzemov servisov in 42 nevsiljenih napak, je bolje začela 1,80 m visoka Švedova, ki je na začetni udarec tekmice povedla. Po izenačenju na 3:3 pa je Jankovićeva počasi ujela ritem in po 41 minutah dobila uvodni niz. Tudi v drugem je bila na začetku v prednosti v Kazahstanka ruskega rodu, ki je povedla s 4:3, vendar tega znova ni unovčila. V osmi igri je tako izpustila možnost za odvzem servisa in povišanje vodstva, ko je lahko žogico poslala visoko v zrak. Po 91 minutah je Jankovićeva dobila partijo, ki jo je tekmica zaključila z svojo četrto dvojno napako pri servisu.


Kolarjeva izpadla v osmini finala mladinskega Roland Garrosa
Mlada slovenska teniška igralka Nastja Kolar je izpadla v tretjem krogu na mladinskem odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Na igriščih Roland Garrosa je 15-letna Kolarjeva, sicer četrta nosilka, izgubila dvoboj osmine finala z Ukrajinko Elino Svitolino s 5:7 in 6:7 (3).

Francesca Schiavone
je v torek  postala prva italijanska igralka, ki se je uvrstila v polfinale Roland Garrosa od 1954, potem ko je gladko s 6:2 in 6:3 premagala tretjo igralko sveta, 19-letno Caroline Wozniacki. "A vam povem po resnici? Sploh se ne zavedam zgodovinskega dosežka. Pravzaprav me tudi ne zanima. Pomembna je zmaga. Ko toliko vlagaš v šport, treniraš dopoldan, pa nato še enkrat popoldan, vsak dan v letu, nato pa pride takšen uspeh, so občutki zelo močni," je dejala 30-letna veteranka, ki je letos prijavljena tudi na turnir Banke Koper v Portorožu.

OP Francije, četrtfinale (Ž):

Jelena Janković (Srb/4) : Jaroslava Švedova (Kaz) 7:5, 6:4
Samantha Stosur (Avs/7) : Serena Williams (Zda/1) 6:2, 6:7(2), 8:6
Francesca Schiavone (Ita/17) : Caroline Wozniacki (Dan/3) 6:2, 6:3
Jelena Dementjeva (Rus/5)
: Nadja Petrova (Rus/19) 2:6, 6:2, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.