Šport
39 ogledov

Slovo Srebotnikove in Hercogove

Katarina Srebotnik bo zaigrala kar v dveh finalih letošnjega Roland Garrosa. (Fo Žurnal24 main
Slovenski teniški igralki Polona Hercog in Katarina Srebotnik sta izpadli v drugem kolu odprtega prvenstva Italije v Rimu.

Rusinja Nadja Petrova je Srebotnikovo odpravila v dveh nizih. Hercogova se je Shahar Peer upirala dalj časa. Izraelka je Hercogovo izločila šele po treh nizih.

Srebotnikova, nekdanja najboljša slovenska teniška igralka, ki trenutno zaseda 387. mesto na svetovni ženski teniški lestvici WTA, je proti 18. igralki sveta klonila po nekaj več kot poldrugi uri dvoboja.

Nekaj več kot dve uri in 20 minut pa je trajal obračun Hercogove in Peerove, sicer 16. nosilke dva milijona dolarjev vrednega turnirja. Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka, trenutno je na 51. mestu na lestvici WTA, je proti 30 mest višje uvrščeni tekmici presenetljivo vzela prvi niz. Nato se je Izraelka pobrala in igralko iz Kamnice pri Mariboru ugnala v naslednjih dveh nizih s 7:5 in 6:3.

WTA turnir v Rimu, 2. kolo:

 

Nadja Petrova (RUS, 14) : Katarina Srebotnik (SLO) 6:4, 6:4
Shahar Peer (IZR, 16) : Polona Hercog (SLO) 2:6, 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.