Šport
58 ogledov

Slovo v stilu celotne sezone

hokej Jesenice Olimpija Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 10., zadnjega kroga drugega dela lige Ebel izgubili z madžarsko ekipo Fehervar z 2:5 (1:1, 0:0, 1:4).

Z današnjo tekmo se končuje sezona mednarodnih nastopov ljubljanskih hokejistov. Ti so že pred reprezentančno prekinitvijo izgubili še zadnje, že takrat majhno teoretično upanje na uvrstitev v končnico.

Brez nje so ostali tudi Madžari, najboljši šesterici se bosta iz te skupine pridružila koroška kluba VSV in KAC. Za slovo od mednarodne konkurence so Ljubljančani danes izgubili, potem ko so zdržali dve tretjini, v zadnji pa močno popustili.

Zadnjo tekmo še ene sezone, ki jo bodo hitro pozabili, so odigrali brez prvega vratarja Oliverja Roya, ki se je poškodoval v petek v Beljaku. Tekma na Madžarskem, kjer so zeleno-beli tudi odprli letošnjo sezono v gosteh, se ni začela obetavno. Že po 105 sekundah so domači premagali Tomaža Trelca.

A ta je v nadaljevanju, vse do zadnje tretjine, branil zelo solidno in ob zadetku Luke Kalana po lepi podaji Jureta Sotlarja je imela Olimpija aktiven izid. Toda igra z igralcem več, tako kot celotno sezono, spet ni delovala, kot bi si zeleno-beli želeli, saj bi sicer imeli gostje po 40 minutah lahko tudi kakšen zadetek prednosti (v strelih je bilo 24:13).

V zadnjem delu pa je najprej že po 70 sekundah zadel Frank Banham, nekdanji ljubljenec tivolskih tribun, ki je prav proti Olimpiji odigral svojo zadnjo tekmo v klubskem dresu (odigral naj bi še majsko SP za Madžarsko). Ta gol je spodrezal krila Olimpiji, potem pa so domači na dve minuti dosegali gole in pobegnili na 5:1, tekma pa je bila seveda že odločena. Za zadnje dejanje slabe sezone pa je z zadnjim golom, morda nekoliko ironično prav iz "power playa", poskrbel Maks Selan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.