Šport
38 ogledov

Slovo Velenjčanov in Mariborčanov

RK Velenje Anže Petkovšek
Gorenje Velenje je po porazu proti danskemu Tvisu Holsebroju s 27:32 (14:18) končalo z letošnjimi nastopi v evropskem pokalu EHF. Enaka usoda je po porazu proti Dinamu iz Bukarešte s 25:31 (9:20) doletela Maribor Branik.

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh izgubili proti danskemu Tvisu Holstebroju s 27:32 (14:18) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Velenjska zasedba se je v minuli sezoni uvrstila na zaključni turnir evropskega pokala EHF in v Berlinu osvojila končno četrto mesto, v tej sezoni pa jo je "ekspresno" končala in se ni prebila do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Pot do osnovnega mednarodnega sezonskega cilja ji je preprečil danski predstavnik iz Holstebroja, slovenski podprvak je proti njemu obakrat ostal praznih rok, po porazu v Rdeči dvorani s 25:29, je danes izgubil še v Gräkjaer Areni s 27:32 in končal svojo sezono na evropskih tleh.

Ose so slabo odprle tekmo, njihova strategija se je zrušila že po pičlih desetih minutah, ko so si priigrale tri gole zaostanka (2:5). V nadaljevanju ni bilo kakovostnih premikov, skandinavski tekmeci so jih vseskozi imeli pod nadzorom - v dvajseti minuti je bilo 7:11 -, velenjski zaostanek pa se do polovice tekme ni spremenil (14:18).

Velenjčani tudi v drugem polčasu niso bili kos tekmecem na nasprotni strani igrišča, gostitelji so na vse njihove poskuse imeli ustrezne in pravočasne odgovore. Svojo prednost so neprestano plemenitili ter rokometašem iz Šaleške doline prizadejale boleč poraz. V velenjski ekipi ni bilo posebej razpoloženega moža, najbolj učinkovit je bil Miloš Božović s šestimi goli, medtem ko sta Nejc Cehte in Staš Skube prispevala po pet zadetkov.

Usodnih 20 minut in konec za Branik

Rokometaši mariborskega Branika so na povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh izgubili z romunskim Dinamom iz Bukarešte s 25:31 (9:20) in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.

Mariborčani so po tesni zmagi v dvorani Tabor s 27:26 na današnji tekmi v romunski prestolnici v uvodnih dvajsetih minutah doživeli pravi polom in se zavoljo tega poslovili od drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Izbranci Slavka Iveziča so na najslabši možni način začeli obračun v Bukarešti. Gostitelji so si že po devetih minutah priigrali vodstvo s 6:0, Ivezič je že po vsega 14 minutah izkoristil obe minuti odmora, njegovi varovanci pa so v uvodnih dvajsetih minutah dosegli le tri gole. Na drugi strani so se gostitelji dobesedno razleteli na igrišču, kot za stavo so polnili štajersko mrežo in si že v 19. minuti priigrali prednost 12 golov (14:2) ter v zgodnjem obdobju tekme razrešili vse dvome o svoji zmagi in napredovanju v skupinski del pokala EHF.

Mariborčani v drugem polčasu v nobenem trenutku niso ogrozili tekmecev iz Bukarešte, so pa vsaj ublažili hud poraz. V slovenski ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Darko Cingesar s petimi goli, Grega Jamnik je prispeval štiri zadetke.

Evropski pokal EHF, 3. krog, izidi:

Dinamo Bukarešta : Maribor Branik 31:25 (20:9) 26:27
Tvis Holstebro : Gorenje Velenje 32:27 (18:14) 29:25

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.