Šport
12 ogledov

Smith odločil infarktno loterijo v korist Bostona

Eriksson Bishop Tampa Bay Lightning Boston Bruins liga NHL Reuters
Boston Bruins so v naletu in resni kandidati za osvojitev naslova prvakov vzhodne konference, sploh po sobotni infarktni zmagi nad Tampa Bay Lightning po kazenskih strelih (4:3).

Gledalcem v Tampi se je še kako izplačal nakup vstopnice za tekmo med Tampa Bay Lightning in Boston Bruins, le razplet ni bil po godu domačim ljubiteljem najhitrejše moštvene igre na svetu. Reilly Smith je namreč v zadmem krogu kazenskih strelov zabil odločilni zadetek za goste.

Boston je dobil četrto zaporedno tekmoin se v Tampi vrnil po dveh zaostankih. Smith je odločilni zadetek zabil po tem, ko je desno krilo Bliskov Richard Panik zadel vratnico in bil za las oddaljen od zmagovitega poskusa.

 

Domači so vodili do 48. minute, ko je izenačil Johnny Boychuk, pri kazenskih strelih pa sta bili obe moštvi zelo neučinkoviti. Prvih šest serij namreč ni prineslo zadetka, šele v sedmi je bil uspešen Smith in odločil zmagovalca.

Niemi zaklenil vrata

Najbolj prepričljivi so bili hokejisti San Jose Sharks, ki so s 4:0 premagali Montreal Canadiens, Tommy Wingels je za Morske pse dosegel dva gola, tudi enega z igralcem manj, vratar Antti Niemi pa je ustavil vseh 27 strelov tekmecev na svoj gol. Za finskega vratarja je bil to že drugi "shutout" v sezoni proti kanadskim tekmecem. Psi so niz domačih zmag proti Montrealu podaljšali na sedem. San Jose se je z zmago vodilnemu moštvu pacifiške skupine Anaheim Ducks približal na štiri točke.

Toronto Maple Leafs so na dvoboju s Philadelphio Flyers dvakrat zapravil vodstvo, gostje so prek Braydona Coburna izenačili pet minut pred koncem, a so v podaljšku domači le prišli do zmage, mož odločitve je bil Joffrey Lupul.

Ruutu takoj zabil bivšim

Za zanimivo zgodbo pa je poskrbel Tuomo Ruutu. Finski napadalec se je pred tremi dnevi preselil iz Caroline Hurricanes k New Jersey Devils, danes je njegova nova ekipa gostila nekdanjo, prav Ruutu pa je dosegel odločilni zadetek za zmago s 5:4. Ko je Adam Henrique v 32. minuti povišal na 4:1 za New Jersey, se je sicer zdelo, da gostje nimajo možnosti, a so se vrnili v igro. V 53. minuti je bilo že 4:4, potem pa je stvari v svoje roke vzel Ruutu in zabil odločilni gol.

"Bilo je kar zabavno, ampak najbolj pomembno je, da smo zmagali," se je Finec hitro vživel v vlogo napadalca novega moštva. New Jersey je sicer po olimpijskem premoru zelo razpoložen, s štirimi zmagami pa je že resno v lovu na zadnje mesto za končnico na vzhodu, za Detroitom zaostaja le dve točki.

Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo igralo v noči na ponedeljek, ko se bodo kralji podali na gostovanje k Edmontonu.

Liga NHL, rezultati:

Dallas Stars : Minnesota Wild 4:3
Vancouver Canucks : Calgary Flames 2:1
San Jose Sharks : Montreal Canadiens 4:0
Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 0:1
Toronto Maple Leafs : Philadelphia Flyers 4:3*
Tampa Bay Lightning : Boston Bruins 3:4**
New Jersey Devils : Carolina Hurricanes 5:4
Washington Capitals : Phoenix Coyotes 3:2
Winnipeg Jets : Ottawa Senators 3:5
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 1:2
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.