Šport
11 ogledov

Smith v 11. seriji odločil loterijo v prid Chicaga

Kane Shaw Chicago Blackhawks Calgary Flames NHL Reuters
V najdaljši seriji kazenskih strelov po skoraj treh letih je Ben Smith, ki je prvič sodeloval na "hokejski loteriji", prinesel zmago Chicago Blackhawks na gostovanju v Dallasu (2:1).

Vodilna ekipa severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks je tudi v noči na soboto zadržala primat na vrhu lestvice, potem ko je po kazenskih strelih z 2:1 v gosteh strla odpor Dallas Stars. Detroit Red Wings so v gosteh visoko s kar 5:0 ugnali New York Islanders. Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem se bodo drevi pomerili s Calgary Flames.

Moštvo Chicaga je ponoči zabeležilo še 19. zmago, tokrat je v gosteh premagalo Dallas po kazenskih strelih z 2:1. Ben Smith se je kljub pomanjkanju izkušenj izkazal v dresu Chicaga, 25-letni napadalec je bil uspešen v 11. seriji dodatnega dela. Chicago je s tem vknjižil že četrto zaporedno zmago, Smith pa je v 39 tekmah odigranih v ligi doslej dosegel sedem golov.

Detroit zadal nov udarec otočanom

"Bilo je dobro, odlična priložnost zame. Vedel sem, da ne smem preveč zapletati, preprosto ustreliti pak proti vratom in srečo sem imel, da je končal v golu," je po tekmi dejal Smith.

Detroit je še dodatno prizadejal potapljajočo barko Islandersov, glavni krivci pa so bili Daniel Alfredsson z dvema goloma in podajo, Darren Helm, ki je prav tako zadel dvakrat in Jimmy Howard, ki je ubranil 29 strelov in s tem vknjižil 18. shutout v karieri.

Razmišljajo le še o naslednji tekmi

En gol je v zadnji tretjini prispeval še Gustav Nyquist. Islandersi so izgubili že peto tekmo zapored, Detroit pa ni Islandersov v rednem delu premagal vse od novembra 2003.

"Dvigneš glavo in igraš trdo igro, a včasih tudi vse to ni dovolj. Kot ekipa razmišljamo le še, kako se lahko izboljšamo v naslednji tekmi," je po novem porazu dejal kapetan New Yorka John Tavares.

Liga NHL, rezultati:

Philadelphia Flyers : Winnipeg Jets 2:1
Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 0:3
Anaheim Ducks : Calgary Flames 5:2
Washington Capitals : Montreal Canadiens 3:2**
Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 2:5
Buffalo Sabres : Toronto Maple Leafs 3:2*
Boston Bruins : New York Rangers 3:2
New York Islanders : Detroit Red Wings 0:5
San Jose Sharks : St. Louis Blues 6:3
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 1:3
Columbus Blue Jackets : Edmonton Oilers 4:2
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 1:2**
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.