Šport
22 ogledov

"Smo ambiciozni, a hkrati realni"

Maccabi - Maribor EPA
Med Mariborom in njegovo drugo uvrstitvijo v Ligo prvakov stojil le še škotski velikan Celtic. Prva tekma bo jutri ob 20.45 v Ljudskem vrtu.

Pred 15 leti so mariborski nogometaši v ključnem delu kvalifikacij premagali Olympique Lyon, v ekipi je bil tedaj tudi zdajšnji strateg Ante Šimundža, ki se je na domači povratni tekmi takrat vpisal med strelce. Kot pravi trener vijoličastih, neke sentimentalnosti zdaj ne bo, moštvo se dobro zaveda, kaj je na kocki in na igrišču bo potrebno pokazati iz kakšnega testa je zdajšnja ekipa. Sobotni prvenstveni poraz proti Celju je Mariborčane le še spodbudil in predramil, tudi podaljšana zvestoba Agima Ibraimija za nadaljnji dve leti je vijoličastim dala dodatnega zagona.

Šimundža ni ničesar spreminjal pred naslednjo tekmo, ki na evropski ravni čaka njegove varovance. "Priprave so potekale po ustaljenem ritmu, vemo, kaj si želimo, analizirali smo ekipo in posameznike. S poškodbami ni težav, vsi so pripravljeni na tekmo, pričakujemo veliko dinamike, glede na to, da je trener mlad. Kar sem videl je, da daje prednost skandinavskemu načinu igre, veliko napada in goji hitro igro, zato bo za nas to zelo težko tekma," je povedal Šimundža.

 Mariborski strateg je mnenja, da Celtic v zadnjem času še ni pokazal vsega kar zmore. "Celtic je proti Legii res izgubil s skupnim izidom 1:6, a je na prvi tekmi proti koncu prvega polčasa prejel rdeč karton in dva zadetka v zadnjih minutah, tako da bi se tekma lahko obrnila drugače. Mi se moramo dobro pripraviti na nasprotnika, ne glede na to, kako je v zadnjem obdobju igral," je pred sredino prvo tekmo na novinarski konferenci še dejal Šimundža, ki ne vidi vzporednic med tekmo pred 15 leti, ko je bil igralec, in tokratno, ko je trener.

"Takrat sem bil igralec, zdaj sem trener, to je precejšnja razlika. Maribor si zelo želi v ligo prvakov, vsi skupaj smo ambiciozni, a hkrati zelo realni, priprave so zato potekale brez obsesije in evforije. Želimo si, želimo si to stopničko višje in tako smo se tudi pripravljali," je še dejal mariborski strateg.

"Ekipa je kakovostna"

Celtic, na stadionu katerega je vsaka tekma pravo doživetje zaradi strastnega in glasnega navijanja, ima v svojih vrstah kar nekaj dobrih nogometašev, ki pa jih novi trener Ronny Deila očitno še ni povsem uigral. Zeleno-beli imajo sicer kar 45 naslovov škotskega prvaka, 36 pokalnega, leta 1967 pa so bili tudi že najboljši v Evropi.

Njihov trener, 38-letni Deila, je prepričan, da je njegova ekipa zdaj v vzponu in da lahko v Mariboru iztrži ugoden izid. "Kot kaže, igralci zdaj povsem razumejo kaj morajo storiti, zato imam dober občutek. Zdaj znamo zadržati žogo v svojih nogah, kar smo pokazala tudi na nedeljski prvenstveni tekmi. Vsekakor je še vedno precej prostora za izboljšave, čeprav zmagujemo in izgubljamo skupaj, bomo morali vsi skupaj še veliko postoriti. Ekipa je kakovostna in od nje pričakujem tudi takšne igre," pa je dejal Deila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.