Šport
18 ogledov

"Smo tam, kjer si zaslužimo"

Rok Tičar je tudi v reprezentančnem dresu potrdil odlično formo. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Med izbranci selektorja Johna Harringtona, ki so Slovenijo znova popeljali v elitno skupino, sta bila tudi napadalca Jan Muršak in Rok Tičar. "Super tekma za zaključek svetovnega prvenstva," je dejal Tičar.
Tudi mi smo ponosni na starejše fante. Oni morajo biti zraven, saj brez njih ne gre. Super, da jih imamo. Vsi se poznamo že od prej, razumemo se zelo dobro. Smo kot velika družina.
Rok Tičar

Jan Muršak in Rok Tičar sta med najzaslužnejšimi za vnovičen preboj Slovenije v elitno skupino. Prvi je igral v tretjem napadu skupaj z Žigo Jegličem in Janom Urbasom, drugi pa v prvem z Marcelom ter Davidom Rodmanom. Oba napada sta bila nerešljiva uganka za obrambe nasprotnikov. Ravno na zadnji tekmi proti Madžarski, ki je tudi odločala o potniku v elitno skupino, pa sta omenjena napada pokazala najboljšo igro na prvenstvu: "Sprva sem zadovoljen z igro celotne ekipe. Mojemu napadu je bilo na začetku zelo težko, saj še nikoli nismo igrali skupaj, tako da ni bilo prave kemije. Proti Madžarom smo odigrali najboljšo tekmo na tem prvenstvu in dokazali, da tudi naša petorka zna igrati hokej. Tudi mlada petorka je skozi celotno prvenstvo odigrala zelo dobro,“ je z nasmehom na ustnicah dejal Muršak, Tičar pa je dodal: "Vsako tekmo smo igrali 100 odstotno. Morda je bila ta res najboljša, saj je bila le zadnja in najpomembnejša.

Muršak je imel še razlog več za veselje: "Zame je veselje še nekoliko večje, ker pred tem v mladinskih selekcijah še nikoli nismo zmagali. Vedno nam je nekaj zmanjkalo. Zdaj pa mi je končno uspelo osvojiti prvenstvo, tako da je veselje še toliko večje,“ je še povedal Mariborčan, ki je pričakoval trd odpor vzhodnih sosedov: "Že pred prvenstvom smo vedeli, da so Madžari zelo dobri, ter da zelo dobro igrajo v obrambi. Tudi njihov vratar je branil odlično. Toda vsi člani naše reprezentance so pokazali, da hočejo zmagati in na koncu smo zasluženo zmagali.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tičar je z Jegličem in Urbasom pravzaprav tvoril udarni napad Slovenije, čeprav jih je selektor John Harrington določil za tretji napad. "Super tekma za zaključek svetovnega prvenstva. V tekmo smo šli tako kot smo se dogovorili – trdo, odločno v napadu. Želeli smo tudi predrsati Madžare. Nekako nam je to tudi uspelo,“ je povedal Tičar in nato pogled že usmeril proti Slovaški, kjer bodo risi naslednje leto zaigrali na svetovnem prvenstvu elitne divizije: "Prejšnja prvenstva sem gledal iz tribune. Super je, da sem zdaj tukaj s temi fanti. Lansko leto nam je malo zmanjkalo proti Kazahstanu. Zdaj smo tam, kjer si tudi zaslužimo, da smo. Drugo leto gremo na Slovaško in odigrali bomo najbolje, nato pa bomo videli, kaj to pomeni.

Mladi ponosni na starejše
Medtem ko je kapetan Tomaž Razingar po koncu tekme proti Madžarski hvalil mlade fante, mu Tičar ni ostal dolžan: "Tudi mi smo ponosni na starejše fante. Oni morajo biti zraven, saj brez njih ne gre. Super, da jih imamo. Vsi se poznamo že od prej, razumemo se zelo dobro. Smo kot velika družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.