Šport
24 ogledov

"Smo že čisto blizu ACH Volleyju"

Calcit Volleyball Klemen Brumec
Za odbojkarji Calcit Volleyballa je uspešna sezona, ki so jo kronali z osvojeno pokalno lovoriko, v finalu končnice državnega prvenstva pa še nikoli do zdaj niso bili bližje ACH Volleyju.

Gregor Hribar, predsednik kamniškega odbojkarskega kluba, je zadovoljen z doseženim v iztekajoči se sezoni. Čeprav je ekipa v sezono krenila brez bratov Tončka in Žige Šterna, jo je končala z zmago v pokalu Slovenije. Tudi v državnem prvenstvu so se Kamničani nevarno približali serijskim državnim prvakom, kajti o naslovu je tokrat odločala peta finalna tekma končnice in to pred več kot dva tisoč gledalci v dvorani Tivoli.

"Pred sezono so bili naši načrti po odhodu bratov Štern nekoliko nižje zastavljeni kot v prejšnji, tako da je tudi mene ta rezultat na koncu pozitivno presenetil. Fantje so dokazali, da iz leta v leto rastejo ter kljub temu, da jih vsako leto zapusti kakšen dober igralec, pred letošnjo sezono celo dva, ekipa napreduje in je vse bližje temu, da bi lahko v doglednem času lahko premagala ACH Volley. Mislim, da je bilo ključno to, da ni bilo veliko sprememb v ekipi. Igralci so že uigrani, vedo, kako delujejo, bistveno pa je bilo tudi to, da je kamniška ekipa zelo homogena, kar se je pokazalo na najpomembnejših tekmah. Fantje dihajo drug za drugega in so resnično igrali zelo kolektivno. Še bolj pomembno pa je bilo morda to, da jih je znal trener Gašper Ribič dobro voditi, motivirati in gre velik del zaslug za letošnje uspehe prav njemu. Skratka, ekipa je presenetila in je čisto blizu ACH Volleyju," je dejal Hribar.

Nekoliko manj uspeha so imeli Kamničani na mednarodni sceni, vendar je k temu pripomogel tudi žreb v pokalu CEV. Že v prvem krogu jim je namenil francoski Tours, ki je nato celo slavil v tem tekmovanju, vendar so Kamničani na obeh tekmah osvojili po en niz.

Gregor Hribar | Avtor: Klemen Brumec Klemen Brumec
"V pokalu CEV, pa tudi v srednjeevropski ligi, naši cilji niso bili visoko zastavljeni. Na koncu se je res izkazalo, da smo igrali v pokalu CEV proti poznejšim zmagovalcem. Veseli me, da smo na obeh tekmah prikazali vrhunsko odbojko, s strani kluba pa mi je žal samo, da smo jih dobili že v prvem krogu naših tekem v Evropi. Škoda, da nam žreb ni bil nekoliko bolj naklonjen, da bi si igralci pridobili še nekaj več mednarodnih izkušenj, ker so tudi tekme proti ACH Vollyju pokazale, da so morda odločale tudi izkušnje na mednarodni ravni. Sicer pa smo bili v srednjeevropski ligi s trenerjem Ribičem dogovorjeni, naj se te tekme izkoristijo za uigravanje."

Seveda pa se v kamniškem taboru ozirajo v novo sezono in v tej smeri tudi že delujejo. "Tako kot v prejšnjih letih si tudi tokrat želimo, da bi ekipa ostala skupaj. Običajno nam te želje sicer ne uspe popolnoma izpolniti, mislim pa, da bo letos podoben scenarij kot lani. Morda bo prišlo do kakšnih sprememb, vendar ne bistvenih. Tako je Maxson Pereira že podaljšal pogodbo, nekateri še imajo pogodbe, več odprtih vprašanj je pri sprejemalcih in blokerjih. Ni skrivnost, da si jih želijo tudi v drugih klubih, mislim pa, glede na pogovore takoj po zadnji finalni tekmi in v zadnjem času, je veliko možnosti, da glavnina igralcev ostane skupaj," je še dejal Hribar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.