Šport
122 ogledov

Smrt znane smučarke

Matilda Rapaport Reševalni pas/Twitter
Zaradi snežnega plazu je življenje izgubila priznana smučarka.

Švedinja Matilda Rapaport, smučarka prostega sloga in članica športne družine Red Bull, se je v četrtek hudo poškodovala v Čilu, ko jo je ob snemanju spota ujel plaz. Pod plazom je ostala ujeta precej časa, po poročanju nekaterih pol ure, zato je padla v komo. Komplikacije, ki jih je povzročilo pomankanje kisika, so povzročile njeno smrt.

Rapaportova se je sicer pred tremi meseci poročila s švedskim alpskim smučarjem Mattiasom Harginom. Rapaportova je sodila med najboljše smučarke prostega sloga, zmagala je na prestižnem tekmovanju Verbier Xtreme (2013) in bila druga na Fieberbrunn FWT (2013) ter v Chamonixu (2014), sodelovala pa je tudi pri filmu Shades of Winter.

"To je grozen dogodek z nesrečnim koncem, ki ga je težko sprejeti. Naše misli so s tistimi, ki so bili Matildi najbližje, naredili bomo vse, da jim pomagamo v teh težkih trenutkih," je dejal alpski direktor švedske smučarske zveze Tommy Eliasson Winter.

 
Komentarjev 2
  • Avatar mojeime
    mojeime 16:43 20.julij 2016.

    Dbro, ni ravno znana...je bila pa luštna

  • izRODEk 21:40 18.julij 2016.

    Ta smučarka je znana zgolj v specifičnih krogih, splošno, kot namigujete v naslovu pa ne.Žurnal24, veste, kako se reče takim, kot ste vi?Mrhovinarji. Kujete dobiček na smrti nekoga.#govnajedna