Šport
11 ogledov

Smrtonosen nasprotnik že v drugem kolu

Polona Hercog EPA
Po izpadu Aljaža Bedeneta v drugem krogu kvalifikacij je jasno, da bosta slovenske barve med posamezniki na drugem grand slamu sezone v tenisu zastopala le Polona Hercog in Blaž Kavčič. Visokih pričakovanj v Parizu nimata, saj sta se oba v preteklem obdobju bolj kot s treningi ukvarjala s poškodbami.

Kavčič bi v primeru zmage v prvi partiji proti nekdanjemu prvemu igralcu sveta iz Avstralije v drugem krogu igral s Srbom Novakom Đokovićem, trenutno prvim na svetovni lestvici ATP.

Đoković bo v prvi partiji igral z Italijanom Potitom Staracejem in bo skušal osvojiti četrti zaporedni veliki slam v nizu. V polfinalu je možen tekmec Srba Švicar Roger Federer, zmagovalec turnirja leta 2009, kar bi bila ponovitev lanskega polfinala. Federer je lani na poti do finala prav v Parizu zaustavil niz 43 zaporednih zmag Đokovića. Španec Rafael Nadal, ki se je lani po šesti zmagi na odprtem prvenstvu Francije izenačil z legendarnim Švedom Björnom Borgom na prvem mestu večne lestvice, bo za začetek igral z Italijanom Simonejem Bolellijem.

Hercogova bo v primeru zmage v prvem krogu v drugem igrala z drugo igralko sveta Rusinjo Marijo Šarapovo. Rusinja bo začela z Romunko Alexandro Cadantu. "Imela naj bi vnetje sklepa v kolku, kar pa vzame kar nekaj časa, da se zaceli. Po desetih dneh počitka sem začela počasi trenirati, ampak ko sem poskusila preiti na 100-odstotno vadbo, mi je to preprečila bolečina na istem mestu," je Hercogova sprva pojasnila svoje zdravstveno stanje in se nato ozrla še na žreb: "Žreb mi je namenil Ajumi Morita, ki jo poznam dokaj dobro. Poskusila se bom pripraviti na tekmo, kolikor se bo dalo, in stisnila zobe. Vseeno še upam, da bom lahko dala vse od sebe. Večje odločitve pa pridejo po Rolandu Garrosu."

Prva nosilka Viktorija Azarenka iz Belorusije se bo v prvem krogu merila z Italijanko Alberto Brianti. Glede na turnirsko razpredelnico je v četrtfinalu mogoče pričakovati dvoboj med Šarapovo in Američanko Sereno Williams, zmagovalko OP Francije leta 2002. Williamsova bo v prvem krogu igrala s Francozinjo Virginio Razzano, Kitajka Li Na, branilka naslova, pa z Romunko Sorano Cirsteo.

Polona Hercog še vedno ni sanirala poškodbe spodnjega dela hrbta, zaradi katere je morala v začetku maja odpovedati udeležbo na pripravljalnih turnirjih pred Parizom v Rimu in Bruslju. Zdravniški pregledi sicer niso razkrili resnejših težav, vendar pa so bolečine tako hude, da Hercogova v zadnjih treh tednih ni trenirala. Zdravniki so ji kljub temu prižgali zeleno luč za odhod v Francijo.

Težave z zdravjem oziroma bolečino v rami in komolcu ima tudi najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič. "Kar se tiče rame, gre za staro poškodbo, ki se mi ponovi večkrat na leto. Bolj me skrbi, da se je bolečina prenesla v komolec, kar se mi do zdaj ni dogajalo. Tako dejansko ne vem, za kaj pravzaprav gre in kako hitro se bo stanje izboljšalo. V Parizu bom zagotovo igral, kako bo z bolečino, pa bomo videli šele na terenu. Tudi zato nimam kakšnih posebnih pričakovanj pred turnirjem. Veliko je odvisno od žreba," pravi Blaž Kavčič.

Poleg Hercogove in Kavčiča bosta Slovenijo med dvojicami zastopali še Katarina Srebotnik s stalno partnerico Čehinjo Kveto Peschke ter Andreja Klepač, ki bo moči združila s Poljakinjo Alicjo Rosolsko.

Srečo v kvalifikacijah sta pri moških poskusila Grega Žemlja, ki je izpadel že v uvodnem nastopu, in Aljaž Bedene, ki se je poslovil v drugem kolu, ter Petra Rampre, ki ni preskočila prve ovire. V mladinskem delu turnirja Slovenija ne bo imela zastopnika, žreb prvega kroga glavnega turnirja, ki se bo začel v nedeljo, pa bo danes, 25. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.