Šport
3696 ogledov

Smučar aretiran po kraji avtomobila na olimpijskih igrah

David Duncan EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Kanadski smučar prostega sloga Dave Duncan, njegova soproga in trener so na olimpijskih igrah v Pyeongchangu poskrbeli za manjši škandal.

Smučar prostega sloga Dave Duncan, njegova soproga in trener si naj bi po poročanju medijev v petek ponoči vinjeni "izposodil" vozilo hummer pred nekim barom v Pyeongchangu in se skušali z njim odpeljati nazaj v olimpijsko vas. Po tem, ko jim je policija ustavila in začasno pridržala, so zdaj že vsi trije na prostosti.

"Globoko nama je žal. Najino ravnanje ni v skladu s pričakovanim obnašanjem predstavnikov kanadske olimpijske ekipe in Kanadčanov," sta danes v izjavi zapisala 35-letni športnik in njegova žena Maja Margrethe Duncan.

Trener William Ryan Raine pa je v izjavi za javnost zapisal, da se opravičuje za njegova neopravičljiva dejanja. "Besede niso dovolj, da bi izrazile, kako žal mi je," je dejal Raine in se pri tem opravičil še lastniku vozila, svojim soigralcem, prijateljem in družini, ki jih je razočaral.

Podrobnosti incidenta niso znane, a policisti naj bi pri vpletenih odkrili višje od dovoljenih stopenj alkohola v krvi.

Kanadski olimpijski komite je izpostavil, da je nad dejanji njihovih olimpijcev razočaran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.