Šport
15 ogledov

Smučar Sasaki obožuje Cro Copa

"Cro Cop" bo eden izmed štirih Hrvatov, ki bo nastopil na UFC 110. (Foto: Index. Žurnal24 main
Praktično splošno znano dejstvo je, da imajo mešane borilne veščine na Japonskem prav poseben status. Borce pa v deželi vzhajajočega sonca enačijo z božanstvi. Velik vtis na Japonce je naredil tudi Mirko Filipović Cro Cop, ki ima velikega navijača in oboževalca tudi v japonskem smučarju Akiri Sasakiju.

"Mirko Filipović je car. Moj brat se prav tako bori v MMA, tako da je v naši družini Cro Cop pravo božanstvo. Pred štirimi leti sem spoznal Mirka Filipovića in to je najlepši trenutek v mojem življenju. Svojega športnega heroja ne spoznaš vsak dan," je dejal Akira Sasaki, japonski smučar. Njegove besede so prišle tudi na uho Mirka Filipovića. "Dotaknilo se me je, zelo se me je dotaknilo, ko sem prebral, kaj je izjavil. Želel bi si gostiti Sasakija, naj pride k meni v mojo dvorano. Veste, čudovit občutek je, ko vidiš, da se vas po toliko letih še vedno spomnijo," je bil iskren Cro Cop, ki ima za Japonca pripravljeno posebno presenečenje: "Pripravil sem mu majico s svojim podpisom, ki mu jo bom poslal."

Sasaki pa ne občuduje le najboljšega hrvaškega MMA-borca vseh časov, temveč tudi najboljšega smučarja naših južnih sosedov, Ivico Kostelića. "Nikoli ne bom pozabil leta 2003, ko mi je Ivica v Wengnu posodil svoje smuči. Takrat sem bil s startno številko 65 drugi, Ivica pa tretji. Vedno ga bom cenil zaradi tega," je še povedal Sasaki, ki ga z največjimi hrvaškimi športnimi zvezdami veže prav posebna vez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.