Šport
18 ogledov

Smučarjem znova zagodlo vreme

München EPA
Inšpekcija Mednarodne smučarske zveze (Fis) ni prižgala zelene luči paralelnima preizkušnjama alpskih smučark in alpskih smučarjev, ki so jo načrtovali na novega leta dan v Münchnu.

Paralelni tekmi so odpovedali zaradi pomanjkanja snega in pretoplega vremena, dežja in vremenske napovedi, ki ne obeta izboljšanja, so zapisali na spletni strani Fis. Paralelne münchenske preizkušnje ne bodo nadomestili z drugim terminom.

Po načrtih bi se 1. januarja pomerilo 16 najboljših tekmovalk in tekmovalcev v skupnem seštevku svetovnega pokala, tekma pa bi potekala po sistemu izpadanja. Za zdaj na tekmovalnem koledarju ostaja kot edina takšna mestna preizkušnja februarja v Moskvi v paralelnem slalomu.

Smučarske tekme v središčih velemest so eden od poskusov Mednarodne smučarske zveze, kako zimske športe bolj približati navijačem. Premiera tekme v olimpijskem parku v Münchnu je bila januarja letos velik uspeh s 25.000 gledalci, kljub veliki želji organizatorjev pa se prva ponovitev že na prvi dan novega leta 2012 ne bo zgodila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.