Šport
48 ogledov

Smučarji ostajajo brez tekem

klemen kosi sp beaver creek 2015 vail Reuters
Onstran Atlantika se zima ni začela po načrtih. Organizatorjem tekmovanj na prostem velike preglavice povzroča za ta letni čas pretoplo vreme.

Po kanadskem Lake Louisu so bitko z vremenom izgubili tudi v ameriškem Beaver Creeku, kjer so bili prisiljeni odpovedati tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v smuku, superveleslalomu in veleslalomu. Vzrok odpovedi tekem je pomanjkanje snega. V Lake Louisu sta bili sicer predvideni tekmi v superveleslalomu in smuku 26. in 27. novembra. V Beaver Creeku, kjer leži slovita smukaška proga Ptic roparic, pa so bile tekme na sporedu 2., 3. in 4. decembra.

Prav nič ni bilo na strani organizatorjev. Pretoplo vreme, pomanjkanje snežnih padavin ter tudi nič kaj boljša vremenska napoved, v zadnjih dneh je sicer to območje zajel val mrzlega vremena, a prepozno, je pomenilo, da tekem ne bo mogoče izpeljati. Po današnji negativni snežni kontroli so bili tako prisiljeni odpovedati tekmovanja.

Za zdaj Fis še ni sporočila nadomestnega prireditelja ali prirediteljev oziroma tega, ali bodo tekme nadomeščali v istem terminu. Najbolj verjetno je, da bodo tekme izvedli pozneje v sezoni nekje v Evropi.

Za zdaj so v Lake Louisu odpovedali le spored tekem v moškem delu svetovnega pokala. Ženske bi morale na tem prizorišču tekmovati teden dni pozneje, o morebitni odpovedi teh tekem pa za zdaj še ni informacij.

Zato pa so bitko z vremenom očitno dobili v ameriškem Killingtonu, kjer bosta 26. in 27. novembra na sporedu ženska veleslalom in slalom, tako kot je bilo načrtovano. V Killingtonu razpolagajo z enim najsodobnejših sistemov za zasneževanje. Tako da so prizadevni organizatorji v celoti izkoristili nekaj dni nizkih temperatur, da so lahko ustvarili dovolj debelo snežno podlago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.