Šport
13 ogledov

Smučarke nezadovoljne zaradi odpovedi

Nicole Hosp se je ta konec tedna nadejala novih točk. Žurnal24 main
Slalom za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Zwieslu je bil zaradi sneženja in nestabilnih vremenskih razmer odpovedan. Neurje je tekmovanje oviralo že v soboto.
 

Preberite še:

Denise Karbon že ima globus,
Kranjska Gora čaka na Vitranc,
Veter odpihnil ekipno tekmo.

Slalom za svetovni pokal alpskih smučark v nemškem Zwieslu je bil zaradi sneženja in nestabilnih vremenskih razmer odpovedan. Tekmovanje na hribu Arber so morali zaradi neurja odpovedati že v soboto, za danes predvidenega veleslaloma pa ne bodo izvedli. Orkan Emma, ki je zajel del Evrope, je v Zwieslu in okolici povzročil močno sneženje, dež in veter, v soboto zvečer pa je za nekaj časa zmanjkalo tudi električne energije. Prireditelji so bili zato po nekaj prestavitvah prisiljeni odpovedati celo tekmovanje na Bavarskem in bodo imeli zato najmanj 600 tisoč evrov škode, kar pa bodo uveljavljali pri zavarovalnicah, saj se se zavarovali za primer odpovedi.


Tina Maze je od veleslaloma pričakovala precej. © Dejan Mijović

 
V soboto je poleg slabega vremena na področju vzpetine Veliki Arber, ki je s 1456 metri najvišji vrh Bavarske, pihal tudi veter, ki je presegel sto kilometrov na uro. Italijanka Denise Karbon je tako že v soboto po dokončni odpovedi veleslaloma, ki ga Mednarodna smučarska zveza (FIS) ne bo nadomestila, že postala skupna zmagovalka veleslalomskega seštevka. Malega kristalnega globusa ne more izgubiti niti, če na finalu pokala v Bormiu ne bi prišla do cilja, saj ima pred zadnjo tekmo v tej disciplini 181 točk prednosti pred Avstrijko Elisabeth Görgl . Sedemindvajsetletna Italijanka je zmagala na petih od šestih veleslalomskih tekem sezone.

To je drugi mali kristali globus, ki že ima svojo lastnico. Pred tem si je smukaškega že zagotovila Američanka Lyndsey Vonn , ki s 1103 točkami vodi v skupnem seštevku pokala, druga pa je Avstrijka Nicole Hosp (1049). Slednja je kot specialistka za tehnične discipline po odpovedi dveh tekem, na katerih se je nadejala krepkega povečanja števila točk, veliko izgubila. Tudi v slovenski ekipi niso bili zadovoljni z razpletom, ki ga je krojilo vreme, saj je Tina Maze od veleslaloma, v katerem je v zadnjem obdobju v boljši formi, precej pričakovala, verjetno pa je z odpovedjo izgubila tudi možnost, da bi v tej sezoni dosegla skupno 400 točk v pokalu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.